Alahan bayi kembar

Hye ibu2 yg pregnant kembar, nak tanya normal tak korg takde morning sickness? Sebab org kata kembar lagi kuat alahan, tapi kalau 1 biasanya ada jugak tak kena morning sickness.. sebab tak rasa morning sickness pun pregnant twin ni..risauu dah la 1st pregnancy.

25 Balas

Sy skrg 24weeks alahan dah ok.. Cuma mula2 ahh semua taknk makan.. Hanya buah2 saja yg masuk 😅😅.. Nasi pun terasaa ahh bau sgt n masakan2 yg lain pun sma juga..

Tahniah sis😘sy pn kembar jgk, 8weeks..memea xde selera nk makan, tgk makanan pn xboleh, mkn buah jea selera, muntah on off..kpala tu sakit sgt

wahhh tahniah sis.. saya pun preggy twin.. sis dh brp weeks.. saya esok dh 14week.. morning sickness ada tp x kerap start 9week sampai skrg on+off..

5y ago

Baru masuk 9w2d.. ouh.. masa ni eh baru nak morning sickness? Tu la sebab takde pulak morning sickness tp org kata kalau twin lagi lagi la morning sickness.. risau pulak.. nak2 1st pregnancy takde pengalaman. Ikot org2 kata.

Congrts sis, sya 24week skrg mula2 msk 3bulan mmg xlalu mkn, muntah teruk. Tp skrg da ok, smua mknn da ble mkn 😊

Sy pregnant twins dh 20 weeks..morning sickness lg...ntah bla nk abis.hadap je la..hehe

Mak sedara saya pregy twins x de alah.. Alhamdulillah.. Skrg twins dh 4 thun dh

sy 1st pregnant kembar,,alahan tetap ada...time mengidam tu,,mengidam 2 jenis makanan..

Saya pun pregnant twins sis. Tak ada alahan sampai sekarang 6 bulan dah. Alhamdulillah.

Alhamdulillah takde alahan. Syukur sgt. Saya preggy single pun alahan semua bagai

Wahhh...nk dpt kmbar kena ade keturunan ke????ade x cara nk dptkn bby kmbar?

5y ago

Boleh jg sis klu tak ada keturunan pn boleh dapat anak kembar tp peluang tipis la.. yg hamil usia lewat dan ambil pil kesuburan pun ada peluang dpt anak kembar.. klu yg mmg ada keturunan kembar lagi la besar peluang nak dapat anak kembar..