scan nampak MCM bby girl

Hy slmt mlm sume..nk tya...klo doktor scan nmpk bby MCM pmpuan..mmg kuar pmpuan ke..hihi??ke nk kne g scan lg skli guna scan mhl gitu (tyajexpepmpuanpnjnjisht)

14 Balas

sy awai2 dulu msa pregnant pegi chekup then tanya ape jntina baby doc ckp my baby is girl..asl pegi je chekup mesti sy tnya ape jantina baby..dri awai smpai last scan 1day left before sy bersalin doc bgtau memang confirm my baby is girl..tp naluri sy tu mcm tk pcaye je..dlm 25% percaya la sikit2 sbb memang sy suka sngt makeup..hari2 dgn cermin..tp in the same time rsa mcm baby sy boy..so masa beli barang2 baby tu smua nye yg dua2 boleh pakai(boy/girl) termsuk baju..klau pun baby girl nanti je beli baju yg memang girl punye...and then,sy bersalin my baby is boy..😌skg dah nk msuk 3 bulan dah cinta hati sy ni haha.. #myfirstbaby❤️

4y ago

Wah..heheh..masa pregnant baby byk bergerak belah perut kanan atau kiri

Kalau doktor cakap, scan macam baby girl. Walaupun ada perkataan 'macam', InsyaAllah girl. Macam saya, masa pregnant anak pertama tahun lepas, 2 kali scan, 2 doktor yg berbeza di kk cakap 'macam' baby boy. Tapi kita tak sure. Bila orang lain tanya gender anak, bila saya cerita yg doktor cakap, semua dok comment : "Baby girl tu." Kami sampai beli baju pink, bunga2. Last2 bersalin keluar baby boy. 🤭😂. Apa2 pun alhamdulillah 💕

Sye awal awal check lgsg x dpt tgk. Check KK dengan private pon x boleh tahu jantina smpai la week 30 baru tahu scan girl . Tapi to play safe sye beli baju unisex. Kaler hijau la kaler coklat kaler kuning huhuhu bile dh kuar confirm girl baru la sye shopping baju baby 😅.

Sy doc scan btl bby girl wlau pn hati rasa was2,sbb ms tu bru 5 bulan then scan msa 8bulan doc ckp girl jgk lahir pn girl☺now dh ada seorg putera dan dua org puteri

try scan klinik swasta pulak. scan xpe byk2 kali pun.. kalau dah 2 /3 kali nmpk girl confirm da tu. kalu baby boy senang je nak nampak mcm bntuk pistol. hehehe.

Kdg doctor salah jgk .. mcm kawan saya.. doctor blg perampuan skli brsalin lelaki plk. . Jdi anaknya semua pkain warna pink lh pdhal lelaki. 😂

kandungan saya 19weeks doktor buat scan jantina girl.. tatao lah nanti ingat nak scan lagi sekali.. nak tahu lebih details..

Sya scan masa 28 w,doc kata nampak bentuk burger.doc ckp girl, kalau betul syukur alhamdulillah..dah ada 3boy

Sy detail scan + scan gender. Bby mmg tunjuk gendernya jd Insyaallah pasti hehe.

Sis pun scan doktor kata mcm girl..harap2 mmg betul la sbb teringin bby girl..