Scan bby x nmpk

Hai momy sume.. Sy nk tnye bln lpas sy cek upt positif.. G klinik double cmfirm skli scan masa 2 ngam2 4 week nmpk gk la ade mcm seketul kcik dktor kta bby bru nk jd sruh dtg 2 week lg. Td g scan lngsung x nmpk apa plk skg da 6 week lbh. Cek air kncing double line. Sy g klinik lain2 sbb klinik rtu x bkk.knon nk scan nk tgk jntung dktor sruh dtg lg 2 week ada mcm sy x. Normal ke. #ingintahu

7 Balas

Kiranya skrg dalam 6 weeks la ye? Masih awal lagi. Jadi normal kalau tak nampak. Ada org yg nampak awal, ada org yg nampak lambat. Jgn risau atau overthinking ye. Jaga diri, jaga makan, makan vitamin dan folic acid mcm biasa. Nanti dah lama sikit lagi boleh pegi check lagi. Dalam 8 minggu mcmtu.

3y ago

normal sis.sya scan 10 weeks baru nmpak.sebelom tuh cek xnmpak pun tapi upt +ve

Ikut machine yg digunakan kt klinik juga puan. Ada yg canggih sikit jd kecik mcm mana pun nmpk. Takpe, tggu sampai dh 8 weeks ke atas, insyaAllah nampak elok nnt 😊 klu tk nmpk jgk blh request minta scan TVS

3y ago

oo.. gitu ye.. in shaa allah.. tq mommies

Sama mcm saya scan da 6 week tp dlm scan bru 4 week nmpk la baby skli 9week scan nmpk kantung je.. Pastu ade fibroid.. Appt pakar 3mggu lagi hrp buat tvs nmpk la bby n jntg

2y ago

Amin.... Esok appt tvs. Mlm ni ade kluar darah sikit cm period prut pon ade rasa sakit sikit hrp2 smua ok

4w baru kantung nak terjadi sis. Nak nmpk janin kena 6w ke atas, 8w ke atas detect heartbeat. Most of the time lah

2y ago

trime ksh.. hehe

better pegi scan 8weeks keatas..6weeks mmg xnmpk apa lg..8weeks dah nmpk heartbeat biasanya..

2y ago

iya sis.. skg da 36 week

normal, sy scan 8 weeks bru nmpk kntung,janin dan hearthbeat

2y ago

alhamdulillah.. skg 36 week

awal lgi

2y ago

iye momy.. alhamdulillah skg da 36 week