jauh dengn husband

my husband exciden 3hari yg lepas.. sy sngt rindu n risau keadaan dia.. apa nk jadi kn,sy duk umah mak sy,dia duk umah mak dia,.. mak dia yg rawat dia .. so i rasa down sngt bila xdpat cium bau badan husband.. nasib ada baju husband yg blom sy bsuh untk tidurkn sy .. klau x,sy mmg xboleh tdo.. lagi pon sy dh masuk 17minggu, dh terasa pergerakkn bby .. pasti bby pon rindu kt ddy dia sebb ddy dia sllu usap perut sy .. ??? klau boleh sy nk balik jer umah mak dia,tpi, sy ngn mak dia xberpa oky .. hp husband pon rosak disebbkn exciden tu,so,sy ngn dia just boleh call pkai hp mak dia.. sy bukan xnk call or apa klau husband xcall, takut ganggu mak dia... coz sy bukan menantu pilihan.. ?? sngt2 rindu kt husband .. klau dia dlam keadaan sihat nk jauh ngn sy xpe.. ini dlam keadaan mata bernanah,bengkak,, ngn mulut jahit luar dlam .. omg!!! sngt2 remok hati sy .. then.. time dia exciden,mak dia mmg tahu,tpi langsung xcall sy .. dia exciden pagi keluar umah krja 7.45.. time tu lh dia exciden.. n then,sy trbukak hati call mak dia ingt dia ada kt umah mak dia,mak dia jwab,ckap xde kt umah .. ni ada kt hosptal dia exciden.. sakit perut sy n sngt2 trkejut... ??? dia pon rindukn sy,sy pon rindukn dia.. tpi apa nk buat ... ujian yg allah bagi terlalu besar buat kmi .. ??? dlam keadaan sy mcm ni ... berjauhn sebb husband sakit ... omg!!! ??? sngt2 sedih,rindu ... rasa remok hati ni.. ??

41 Balas

Saya rasa better sis pergi teman suami. Kalau sis tak bekerja better tinggal sekali dgn suami sis. Jangan duduk jauh2 macam ni. Banyak benda boleh berlaku. Semoga ibu mertua sis dapat terima sis seadanya. Cuba berkawan dgn dia jangan menjauh diri. Yg penting sis ada effort nak berdamai dgn dia. In shaa Allah nanti dah ada cucu mesti dia akan lembut tu.

Buat masa skrng bkn masa pikir hubungan sis dgn mil baik ke tak..masalahnya skrng suami sis tu sakit..pegi lah jaga dia..masa nie lah suami sis perlukan sis..cube matang sikit..jgn dok pikir hal mil tak suke kan sis..kalau 3 4 bln suami sis tak baik dari sakit..tak kan sis nak tunggu jugak 3 4 bln tak jumpe dia?????

4y ago

Yap.. Stuju

Maaf ye sis..Tp pd pendapat sy..elok sis pegi n jaga walaupun dirumah mak mertua..Walaupun hubungan sis x baik..Jgn jdkan alasan tu utk mak mertua sis pangkah sis lg teruk sbb x jga suami..Better sis pegi n jaga sesama..X kisahlah Kalau mil tu nak herdik or ape,janji sis Ade disisi suami Saat Ni..

4y ago

Betul tu..

Sis better pergi jaga suami sis kalau masa ni la kena jga suami dgn baik baru suami tahu sekarang sis tak baik dgn mak metua nanti lama2 dia pula cucuk suami sis nanti tiba2 suami tukar hati nanti kita tak tahu ape jadi sis u jgn tengok mak metua tengok suami dgn ank....

Kalau sy, sy duk ngan laki sy kt rmh sendiri. Cuma dia & sy je. Susah senang pahit manis, makan ke tak pun cuma kami berdua sampai la skarang. Dah kawen mmg xblh duk skali ngan kluarga lain. Sebab memang akan timbul masalah. Lagi pun, I don't care pasal bawang merah bawang putih.

pegi laa jmpa husband sis.. nnt apa mak dya ckp..lg tmbh marah kot klau sis xjnguk langsung..sbbnya sis bkn mnantu pilihan tp bg sy bgus tolak tepi utk elak dri tmbh skit ati sbb sis xjnguk..smoga Allah mmberi ksembuhan suami sis n mmbuka ati mntua utk trima sis apa adanya..aamiin

Cuba berbaik dgn mak mertua...kalau susah sangat pedulikan jangan terus kecewa n sedih, demi suami yg tersayang kuatkan hati, teruskan ziarah, jangan takut call, terus terang dgn mil yg u sangat sayangkan suami, dan berusaha jadi istri n ibu yg terbaik.

Ibu mertua ibu Kita gak kan.. so Kita da kawen bkn ngan laki je tapi kahwin seluruh ahli keluarganya.. selalu buat baik kat orang.. fikir positif so baikla jadinya.. ibu mertua pon kena la trima qada&qadar Yang awak tu menantu dia.. xbaik kalau x redha

pegi je la sis melawat suami kt rumah mertua..mil ni lg kite keras hati,lg dy bt x endah..takpe lah ketepi kan skit trase hati tu..mmg ssh nak adapt gn fmly baru..tp tu la cekal kn je lah hati klu trase ke ape..

xpe.pergi je rumah mertua tu.nt mcm2 lg tanggapan mertua tgk menantu tak jaga suami sakit..byk kn brdoa semoga dilembutkn hati mak mertua awak dan semoga suami awk cepat sembuh..