Braxton Hicks

Hri ni 2x kena braxton hicks.. Sakit nya yg amat memulas perut Skrg dh 35w Adakah tu tanda yg sy akan bersalin

13 Balas

Sy yg tengah tunggu hari pn tdk taw rasa braxton hicks 🤣🤣 sbb tiap hari sakitt jaa area bawah perut... anggap jaa laa tu braxton hicks ... maklumlah first baby 😅😅

5y ago

Braxton hicks tu kt rasa mcm dh nk bersalin.. Sakit sgt.. Tp x kerap sakitnya.. Atau dlm bm kontraksi palsu.. 😄

Klu sakit kerap selang 10minit.. Pastu makin kerap selang 5minit.. Selang seminit.. Tu baru betul2 nk bersalin... Dan biasanya nk bersalin ada kuar darah@air ketuban...

5y ago

Tp setengah org xdek kuar tanda mcm sy sis .. Terus sakit tp bile sakit tu mkin kerap n mkin cpt itu bru btul2 contraction .. Yg ni jenis contraction palsu sakit cume xkerap ..

Sy baru 31 week. Arini byk kali kena. Duduk pon kene nyandor je.. skali dia mai huhu. Xleh nak buat ape. Xselesa.

Sy drp 28w dh kena braxton hicks.. bersalin masa 38w3d.. slagi contraction tu x kerap, blum lg tanda bersalin..

Sy 28 weeks pon kne sis first time rse selma ni ank dh 3 .. Ingt mse tu nk beranak dh ..

Sama lah kita sis...35 week.....sy pun dh kna tdi...perut mulas.....sakit sangat...😅..

lmbt lg . hihi contraction sebenar lebih sakit . da dekat due mmg akn sllu mcm tu

Orang tua2 ckp baby tgh perkemaskan badan , belum masa bersalin lagi tu sis😄

Braxton Hicks is normal. Not a sign of labour. Just practice contractions.