Braxton hicks?!?

Skrg da masuk 36minggu ,strt 29mggu sllu rasa braxton hicks tpi kejap je hlg..Ni dri mlm smlm strt pkl8 mlm sakit tu x hlg smpai pkl1 pagi..lps tu sy trtdo,bangun pagi ni dtg lagi sakit perut mengeras smpai kt blkng pinggang kdg rasa memulas mcm nak membuang..ni braxton hicks ker?Nak g hospital tapi tkt ni just sakit braxton hicks ..Tlg bagi pendapat siapa yg pernah lalui mcm sy skrg ni..

1 Balas

Braxton hicks ni mmg akn jd sbb dia melatih perut dan rahim utk melalui proses contraction yg sbnr....kalau braxton tu kalau sis ubah kedudukan sis...sakit blh beransur hilang...kalau contraction sbnr..sis alih kedudukan pon dia xhilang.... Contraction yg konsisten juga adalah slah 1 tanda yg kita perlu segera ke hospital...contraction konsisten ni contohnya dalam tempoh 5mnit sis akan mengalami contraction sbnyk 3x....kalau mcm tu segeralah ke hospital ye