klau hb rendah apa, mknan bgus untk naik hb rendah ya?

hb rendah tlg kongsi plis.

17 Balas

Kalau sy.. sejak tahu pregnant sy amalkan susu HL tu je.. Alhamdulillah.. mase awal2 tu 14.9..pastu ke 2 13.6..pastu 13.9..next week plak check up xthu la berape plk.. sy minum segelas sehari je.. Alhamdulillah okey.. minum air gula pun xsgkut Alhamdulillah

jangan biarkan hb rendah sampai trimester ketiga... macam saya bersalin tumpah darah sbb hb rendah sangat..waktu tu keadaan saya teruk boleh katakan 50/50 tau bahaya hb rendah ni..nasib baik saya dimasukkan 4 pack darah😌

Buah delima, kurma,jmbu batu,kerang , bayam and kalau boleh control caffein.mcm saya mmg pntg bau coffee mesti trngin sgt so saya akn mnum tp tmbah air msak byk.org kata bg rsa kat lidah ja coffee tu 😅

Awl awl pregnant dulu saya pun low. Tapi lepas pada tu, saya amal pati delima dan makan ubat di farmasi sahaja, ubat tambah darah. Alhamdulillah. Maintain sampai skrg 11-12 bacaan nya

Minum air lemon suam tanpa gula tiga kali seminggu, Sy dpt tips ni pun dari membe sbb hadap benda yg sama and alhamdulillah mmg hb naik cantik.

Minum pati delima gulsan. Tu takde gula. Alhamdulillah, hb sentiasa atas 12. Tapi kena consistent makan supplement yg doc bagi utk naik kan hb.

Beetroot. Ubi bit. Sy dr diet amalkan ni. Alhmdulillah. Sy jd kan jus mcm tu ja. Kdg masak pd mkanan

kurgkan mnum brkafein..lau sy makan kerang,makan jambu batu and amal susu jenama wildan

sy dlu hb low hanya minum jus delima original je..pregnant skrg hb cantik je setiap bln...

saya dri awal preggy consume jus mamariam , alhamdulillah tiap check up around 13 hb .