hb

Minun susu kambing boleh naikkan hb tak? Tlg kongsi tips tak naikkan hb?

2 Balas

Sy mmg hb x penah ok. Tggi2 pun 11+ je. Plg rendah 9.8. Doc nasihat utk maintain or naikkan hb sikit2 pun x apa. So caranya, sy mkn ubat tmbh darah bersama minuman berasid spt juice oren. Jgn minum susu, milo, coklat lepas mkn ubat tmbh darah. Jgn ambil yg bole buatkan ubat itu x berkesan, kalau nk ambil make sure 4 jam selepas. Rajin mkn mknn tmbh drh hari2. Kalau dkt buku sy tu ada cop apa yg kene mkn. So mkn la seafood, hati ayam, sayur bayam, buah jambu batu (jgn buang kulit) kulit yg bagus, mknn Sunnah n bnyk lg...

Jambu batu pon ok