saya dah makan semua nie... tapi hb masih tak naik... kat mana salahnya...?

hb rendah apa perlu makan...?

saya dah makan semua nie... tapi hb masih tak naik... kat mana salahnya...?
66 Balas

Puan kena elakkan ambil kalsium bersama iron tu. segala jenis kalsium la. susu, keju, biskut susu dll. Yang namanya susu atau kalsium elakkan makan bersama iron. kena ada jarak sejam dua gitu. ingat makan iron tu 2 jam sebelum makan atau selepas makan. bia betul2 perut kosong. lepas makan iron tu puan boleh makan vit c. contoh buah oren, jambu batu dll. Vit c ni akan bantu penyerapan iron dalam badan kita. Saya makan iberet. saya telan dengan sunquick kosong. Puan kena jugak elakkan ambil minuman berkafein. teh, kopi, coklat. kalau boleh elakkan terus. Itu saja yg saya amalkan. Gud luck puan!

2y ago

baik .... trimaks sis