saya dah makan semua nie... tapi hb masih tak naik... kat mana salahnya...?

hb rendah apa perlu makan...?

saya dah makan semua nie... tapi hb masih tak naik... kat mana salahnya...?
66 Balas

sama dengan saya sampai kene pergi jumpa pakar pemakanan baru elok naik slow² sebenarnya cara kita pengambilan ubat dan kalau boleh makan maltofer tu 1 biji 3 kali sehari pagi , ptg dan malam,hisap atau kunyah, ambil sebelum makan lepas makan maltofer tu tunggu 1 jam atau 2 jam lepastu baru awk boleh mkan makanan berzat besi ye sayur hijau ,buah, kerang,daging,hati lembu cuba lah jangan minum berkafein .. pengambilan ubat dgn vitamin yg lain pun kene 2 jam juga susu pun kene 1 atau 2 jam juga okay selamat mencuba 😊

2y ago

ye mmg farmasi ckp macam tu juga kat saya sebelum ni ,tapi doktor dan misi saya suruh amik 3 kali sehari baru okay