rasa down😔💔

harini checkup, hb drop dari 11.5 turun 10 lpastu cerita dekat mak mentua dia marah sy sbb tak mkn ubat dia kasi. ubat hemopati, pdahal ubat tu bukannye ubat tambah darah. dia mrah sy sbb tak mkn, sy baru je baik covid. dapat covid pun sbb ikut dia balik kg dia. sedihnya rasa rindu mak sy kt rumah😔 sy ada beli delima gulsan tu ok ke klau sy mkn skli ubat iberet. tktau nk buat ap dah hari2 mkn jambu😔 suami sy mrah sy npe cite kt mak dia.. hmm😭 tk sangka dia nk mrah sy sedih rsenye

27 Balas

salam sis, semoga sis sihat dan kuat, jgn sedih2 sis, saya demam cirit birit dri hb 12 lbih turun jadi 10 Dr dan nurse ckp tu normal klu x sihat, sis bnyk consume sayuran hijau, buah2an, daging, ikan ayam makan dgn sukatan yg sederhana tpi acap..ubat2 atau vitamin selain yg Dr bagi jgn main ambil sis...refer mereka sbb stiap tubuh manusia ni x sama penerimaan atas ubat2 ni..klu x preggy xpe nk try2 ni sbb ada bby dlm perut..sis jgn sedih2 mereka x faham keadaan skrg dan masa mereka dlu...masa mereka xde wabak covid ..xde ambil vaksin mcm kita...xde virus pelik2.. ape2 kite kena rujuk org yg arif dlm bidangnya.Happy2 ok saya klu nk ikutkn hati lgi sedih sis preggy kli ni gula kacau habis kne ambil insulin 4x sehari wlupn dh jaga permakanan..saya pun covid survival stage 3 sis..Dr bgi semangat puan kena redha sbb hidap dibatic di usia muda sbb saya tpaksa ambil steroid utk survive covid💪💪💪💪💪❤❤❤❤❤kite happy2 ye Allah ada Dia yg maha mengetahui yg terbaik utk kita