rasa down😔💔

harini checkup, hb drop dari 11.5 turun 10 lpastu cerita dekat mak mentua dia marah sy sbb tak mkn ubat dia kasi. ubat hemopati, pdahal ubat tu bukannye ubat tambah darah. dia mrah sy sbb tak mkn, sy baru je baik covid. dapat covid pun sbb ikut dia balik kg dia. sedihnya rasa rindu mak sy kt rumah😔 sy ada beli delima gulsan tu ok ke klau sy mkn skli ubat iberet. tktau nk buat ap dah hari2 mkn jambu😔 suami sy mrah sy npe cite kt mak dia.. hmm😭 tk sangka dia nk mrah sy sedih rsenye

27 Balas

mcm ne la sis.. ape2 jd kt diri jgn laa citer slain dri husband sndri, saya mse first pregnant dulu mcm sis la, byk bciter kt mil.. saya dh la ada talasemia bru je tahuu masa pregnant ank first, mcm2 kena kondem bpenyakit la apa la.. sedih hati tuu Allah je tahu 😅 mmg mkin down and stress laa smpai tk nk mkn ape pon. sebab kecik hati.. pnyudah lahir anak sulung saya 1.98kg je.. terlampau stress masa tuu hb drop teruk smpai 7. now saya tgh pregnant ank ke 3.. apa jadi kt saya, apa ubat saya nk telan saya telan mls nk dga ckp org. saya byk dga nasihat dgn doc swasta. pndpt bab ubat apa alternatif apa rawatan semua.. skrg wlaupon hb saya maintain 8 je, saya tak nk stress sebab fikir enjoy je.. sebab fikri lepas bersalin semua back to normal.. jgn stress tauu ! mkn je apa2.. brokoli sis buat rebus2 dlm 15 minit meratah mcm snacking pon boleh, amalkn mkn nasi msti ada syur hijau and ulam..byk kn mkn kcg kuda, avocado . buah jambu buah naga semua tuu pnyebab jgk hb naik.. 😍 enjoy ok jgn stress..

2y ago

iye betul, bebel lebih ke nasihat boleh guna pakai seronok kita nak dengar .. ini bebel lebih kepada kondem bagi stress lagi ada laa.. 😅