11weeks 6days

harii² chekupp klinikk sensorangg , sedihh tngokk orgg lain bawak suamii g klinikk chekup sesame , tapii saye sensorang .. kuatkn hatii saya menempuhii dugaan inii .. allah lebih mnyanyangii suamii sayaa , #AlFatihahh tukk arwah suami sayaa?

11weeks 6days
103 Balas

Allahu..sabar ye sis..berat mata memandang lagi berat dugaan sis,..sy yg pi checkup sendiri, sebab hsband xboleh nak cuti selalu pun, terasa hati bila tengok mommy lain datang husband temankan..inikan pulak sis..bertabah ye sis..Ada hikmah besar menanti sis..stay strong sis..💪🏻😊

beza pjj dgn suami dh mngadap Ilahi ni.. pjj cmne pn suami tetap ade.. klu suami dh meninggal wt cmne pn xkn balik.. sbr byk sis byk kn hadiahkn al fatihah utk suami.. sis kena kuat utk dr sis dan bby.. nti bby kua dia akn temankn mumy dia pulak keep strong mumy.. al fatihah (dibaca) utk arwah

X worries sis..sy branak 1st sendiri drive ke hospital..Allah duga lagi anak btarung nyawa dlm ICU selama 6 bln sis...kena kuat utk anak taw👍🏻anak 2,3 & skrg ke 4 Alhamdulillah 5 bln slalu juga sorg2..suami offshore🙋🏻‍♀️Salam takziah sis, jgn sedih2 nanti kesan dkt baby taw🙏🏻

Saya pun keseorangan.. Suami I ikut perempuan lain since dapat tahu saya pregnant. Dia x nak Anak ini tapi saya X smpi hati utk gugurkan so Dia tinggalkan saya. I xde fmly juga. So keseorangan harungi semua. N now it's 22 weeks ready. Satu satunya teman I, baby dalam Perut😞😞😞

5y ago

😭😭😭 semoga sis diberi kekuatan dan ketabahan....ameen

Wah 11 weeks dah nampak baby bump. Tahniah sis. By the way sis janganlah sedih. Tenang kan hati dan bersangka baik pada Allah. Setiap orang telah tertulis perjalanan hidup yang berbeza. Takde yang sia-sia setiap apa yang berlaku sis. Sis jaga diri n kandungan baik2 k. ☺️

5y ago

Alhamdulillah.. Allah tarik suami sorang sbb sayang kan arwah.. Tp allah lg sayang dkt awk sbb Dia pulang kan dua org dlm perot awk... Happy nyeee sy tengokkk

Innalillahiwainnailahirojiun.. Salam takziah sis.. Moga arwah suami sis dtempatkan dkalangan org² yg briman.. Alfatihah utk suami sis.. Sis x sorang kan ade baby sesama temankan sis.. Sis kena kuat n tabah utk nyawa yg perlu sis jaga..moga Allah lindungi sis n baby sis..

5y ago

amiinn amiinn , ye baikk .. akan jagaa dgn baik .. sbb nii sajaa satu² nye knangan dgn arwahh .. trima kasihh untukk doaa nyaa ..

Sgt2 bersimpati dgn awak...😭😭😭awak kena ingt satu ja, Allah ambik husband awak tp dia gantikn baby sebagai pengganti dia utk jaga awak...kena kuatkn semangat demi baby awak.. sy doakn awak semoga awk dpt menjalani hidup dgn baik bersama baby... Al-fatihah...

Salam takziah sis..kira nasib sis baik ditemani baby dalam perut tanpa suami..sbb suami pergi pada penciptaNya..tpi amat kasihann pada yng x ada suami di sisi bilamana suami hanya hantar je ..suami tidur dlm kereta.. Tmbahan...bkn saya ye..hehehe..

7mo ago

Sy la tu. tp alhamdulillah la dia nak hntr. lgpon tempat ddk dlm kk tu terhad. klau ddk dah ambik tmpat ibu2 mengandung. jd sy x kisah. bila masuk kereta dia tya mcm mna baby ok ke sy dah seronok

Rasenya zaman skrg ni..kebanyakkan nyer ibu2 pergi checkup sendiri.. sbb rutin timbang , cek air kencing, cek hb.. cek perut sikit.. yg buat lama tu sbb ramai org.. cek nyer skjap je. 11 week ke tu.. mcam da nampak bby bump je..

check up sdri tu perkara biasa..sy pun c/u sdri...tp sbb puan pnye situasi brbeza.. sy pula yg mengalir air mata..😭 moga puan dan baby baik2 saja.. dipermudahkan sentiasa..mnjd ank soleh dan solehah..