MGTT

Hi mommies, smlm sy minum air gula (MGTT), ptg ni nurse call esok kena datang klinik amik darah. Dia suruh saya puasa. Adakah tu kena buat BSP? Seram bila tgk org yg bt BSP kena dtg klinik 4 kali sehari. Saya dh la bekerja huhu

1 Balas

Puasa mlm ni start jm10. Esok smpai klinik amik darah. Minum air gula. Lps tu puasa. Lps 2jam amik darah lg. Tungu sejam dpt la result. Ni klu klinik ade makmal. Klu xde makmal x silap saya kene suruh balik, nnt nurse bgtau result. Bsp ni org dh confirm GDM masa hamil. Kencing manis ade. Bsp bkn ambil darah. Just cucuk hjg jari. Ramai yg buat 4x sehari. Ktk tmpt saya ni 7x sehari. 😊