menanti kan zuriat 6tahun

Hari ni hari yg ke cd26 10dpo test upt pagi tdy dapat satu line dc ckp hari yg ke dpo 10 dah blh test upt. .t rawatan kali ni gagal belum ada zuriat lgi. .sakit ari2 sakit pinggang tegang payudara dri hari cd14 samapai lah hari ni sakit . . insyaallah suatu hari pasti akan ada ?? sahabat semua doakn sy semoga sy akan dikurniakan zuriat amin

menanti kan zuriat 6tahun
91 Balas

Sy nikah 6 tahun baru ada... Sy gan suami sudah banyak berusaha, berurut kesana kemari, jauh dn dekat, pegi hospital dokter ckp xda masalah... Sy gan suami mmg merancang apa2 mengenai zuriat.. Klo kita dh berusaha dh berdoa dn selebihnya tawakal saje pd allah... Sy sebelom lekat sy pg berubat dn berurut, selang sebulan sy lekat, ms dpt tau lekat sy punya gembira bersyukur sangat2, sbb apa yg sy impikan dn harapan doa allah makbul segalanya... Lpas sy berubat, hari2 sy solat sy xpernah tinggal selawat,zikir,berdoa.. Dlm seminggu 2,3x sy baca yassin, sy baca alfatihah semampu sy, dn setiap kali sy uruskn rumah, sy berzikir,selawat,baca alfatihah dn setiap ketika sy baca, sampai lh hati sy betul2 tenang dn iklas, sis klo hamil amalkn apa yg sy amalkan... Lpas tu hati jgn dn kehidupan jgn stress.. Banyakkn happy, selalu bergurau gan suami, jgn marah2, bl nk bersama tu, sebelom tu banyak berzikir,selawat, dn ms solat tu berdoa sampai lh kita xsedar kita menagis sangat hingga kita hiraukn keadaan sekeliling.. Sy dulu sebelom dapat, setiap kali berdoa sy sampai menagis, lm sangat sampai sy xsedar apa2, sis kena banyak bersabar, jgn fikir yg mcm2, bulan ni aq lekat x? Jgn fikir mcm tu, fikir mcm biasa... Insya allah allah akn tunaikn hajat kita... Sbb allah nk tengok sejauh mane kita dn sehebat mne kehendak dn keiklasaan kita untuk meminta dengan nya...sabar ye.. Sy tahun ni 7 tahun nikah.. Baby sy tahun baru nk masuk setahun... Sy sentiasa doa kn kawan2 sy termasuk sis untuk dpt zuriat...

5y ago

Sy berurut di tempat sy felda pemanis 1 segamat..

Kita sama sis .. saya mnanti dah 6tahun lebih bulan 12 ni dah 7tahun ..tapi masih belum ada rzeki lagi ,smoga allah makbulkan doa2 kita d bulan yg baik dan mulia niey .. setiap kali sembahyang tak pernah bhnti untk bdoa dan merayu kepada allah swt ..hanya mmpu berdoa saja .. sakit nya hanya kita yg mrasai nya saja .. semua spupu yg kahwin dah ada ank yg msuk anak kedua dan ketiga dah ,sdgkn sya masih mnanti 😣😭 kdng2 rsa malu bila bkumpul semua kluarga msing2 dah ada ank sdgkn saya belum lgi .. smpai satu tahap tu semua kenduri kendara keluarga saya tak pigi d sbb itulah sya hanya bkurung dlm rumah saja .. tapi atas smngat kluarga saya kmbali bsmngat dan skg tngh berusaha lgi .. smoga usaha ini tak sia2 ..

4y ago

Insyaallah semoga kita semua yg menantikn cahaya mata akan di kurniakan dn depermudahkan amin2

sya pesakit PCOS sis..3x buat rawatan IUI..4 tahun ulang alik hospital..syukur alhamdullilah sy dh mengandung dua bulan..sy kongsikan petua sy buat..sy bncg dgn suami dr sgi klinikal kita gagal..kita cuba dekat diri dgn Allah...kami suami isteri amalkan dri bulan 11 itu hari...tahajudd dan solat hajat tiap² malam...dhuha stiap hari...dan sedekah subuh(kami dgr dlm u tube kelebihan sedekah subuh ni para malaikat turun mendoakan org yg sedekah subuh ni)sediakan satu tabung lepas solat subuh sis masuk dlm tbung tu doakan hajat sis...smpai hari jmaat bwk duit tu sdekah ke masjid ataupun anak yatim..insyallah Allah dengar doa kita..apapepun smua dgn keizinannya...

5y ago

Tahniah sis.. sy pun pcos. Almost 6y dah menanti zuriat pertama. Xpernah buat iui lg. Semoga ada rezeki zuriat utk kami gak lps ni

Sabar ye..jgn tlalu stress memikir sbb sy pon pnah alami..ttc slama 2 tahun. Sy cuba ikhtiar cara, 1) buat air tawar utk ikhtiar preg 2) hari2 buat test kesuburan utk cari time subur 3) slalu bdoa dan tawakal 4) sy terkesan dgn video plakom adam corrie lee, dia kata"sentiasa rasa bsyukur dgn rezeki yg ada skrng" "percya pada rezeki Allah". Sy slalu remind dlm fikiran sy. Bila sy tnam ayat tu dlm diri sy, rasa tenang sgt. Alhamdulillah sy bjya preg pada bulan ke3 spnjg sy amal.

Sabar sis. Sye pon 6 tahun kawin baru dpt mengandung. Lepas bersalin Allah bagi lgi sorg pulak even baby kecik lagi. Tawakal and sentiasa mintak dengan dia. Percaya la lepas ni rainbow nanti dtg. Sye masa tu sye diet jugak. All cafein stop and makan healty food je. Junk food, processed food, fast food semua stop. Awak try search IG kaksitibidan. Ade byk tips jugak die bagi.

In shaa Allah..bila tiba masa yang tepat dan sesuai nti pasti Allah swt akan hadirkan zuriat dalam rahim puan..mungkin buat masa ni Allah swt tolong jaga dulu..saya selalu positifkan hati saya mcm tu..saya dah 4 thn nikah..alhamdulillah thn ni..in shaa Allah 1st baby..semoga ada sinar kebahagiaan buat puan juga nti..aamiin..sabar yea..in shaa Allah..ada rezeki tu nti..

Sis buat rawatan apa ye? Saya buat IVF. Di usia 38 dapat anak seorang. Ni baru nak masuk 3 bulan. Sebelum ni doktor siap bagi cadangan suruh ambil anak angkat. Bila doktor cakap macam itu, seharian saya nangis.. seolah2 tiada harapan. Sis muda lagi, mudah2an Allah kurniakan zuriat dan keturunan yang soleh buat sis. 🤗🤗🤗🤗

Kuat semangat sis... Allahu.. Saya baru berapa tahun kawin pun mental koyak.. Apatah lagi sis 6tahun. Allahuakbar.. Tinggikan lah sifat kesabaran sis.. Semoga Allah murah kan rezeki sis.. Semoga Allah beri sis baby kembar soleh solehah kerana Allah swt. InshaAllah aamiin aamiin aamiin!!!

5y ago

Amin tq sis. .semoga sis di kurnia kn zuriat jugak amin2

Insya Allah akn ada rzeki sis. Sye n husb pn thun ke6 bru Allah makbulkan doa. Usaha n tawakkal. Sye sblm lekat hri tu sbenar nye mcm dh sparuh give up. Dh x g f/up pakar. Dlm hati ckp klu ade rzeki, nnt ade lah ni. Malas dh nk pk. Terserah je lah. Tup2.. Alhamdulillah. Skrg dh 30w dh. Sis kuat smangat ye.

4y ago

Sma dgn sy sis... Genap sy 13thn time tu piod delay... Xnk cek sbb tkot frust... Last2 husb pksa cek n bwk g klinik... Skali doc tnjuk upt double line, mse tu menangis teresak2... Trus doc scan, tgok elok jer bby de dlm kntung n dh de heart beat... Hebatya kuasa Allah... Smp ke ary ni trase keajaiban... Alhamdulillah, skg dh 13w

Sabar n trus sabar..doa pd Allah..kalo blom tunaikan umrah..buatlah..pohon pdNya..sy 13 thn baru pregnant..pd thn ke14 perkahwinan deliver 1st baby..june 2019..senantiasa bersangka baik pdNya...remember Allah is the best planner n he knows when is the rite time for u