Hai boleh share supplement untuk ibu mengandung tapi taknak rasa susu,sbb tak boleh nak telan susu.

harap ada yang nak share.

10 Balas

Consult doctor klu nk supplement tmbhan sbb slalunya prenatal vitamins dri klinik pn dh cukup. Tkut nti ada yg x sesuai/overdose. Sy dlu pn xleh mnum susu, sy buat susu soya sendiri blend boil biji soya without sugar. Pastu bru sy pelan2 try mnum susu tepung. Klu lama2 pn xleh juga mnum susu sis gtau nurse/doctor ada supplement calcium.

ahaklee punya ostematrix, amway punya cal-mag-D plus. both supplement calcium + sampingan yg bantu absorption/function of calcium. tapi bawa ke appointment & tunjuk doktor dulu sebelum start ambil.

sila consult dengan doctor sebelum consume any supplements ya.. sebab takut overdose/ tak sesuai/ tak boleh ambil based on health conditions. ubat yang dari kk bagi pun dah cukup sebenarnya.

Sy pn x blh mnum susu. Doc bg pil calcium. Tp pn sy x blh telan sbb pil trlalu bsr 😂 jd nya sy mmg x de mkn apa2 supplement utk calcium.

Saya pun jenis x minum susu. Saya pegi KK, Mintak ubat dgn doc utk pil kalsium.. Makan yg doc bagi je..

Minta advice doktor ya. Nanti doktor yang akan prescribe when necessary.

Sebarang vitamin tambahan kena berbincang dengan doktor..

pil kalsium - boleh consult dgn doktor dahulu..

sye mnum susu strawberi dutch lady je..

saya amik shaklee punya ostenutrix