minum susu

Hai, sy nak tanya, boleh ke semasa pregnant minum susu dutch lady dan HL shja?ibu yg pregnant digalakkan minum susu kan, tapi mesti susu ibu mengandung sprti anmum ke atau apa2 jenis susu boleh?sbb sy tak boleh telan susu tepung utk ibu mengandung tu

20 Balas

sy tnya nurse susu apa bole mnum..dia ckp selain susu ibu mengandung mcm enfamama..frisomum..similac n lain2 tu..susu fernleaf..nespray..dutch lady..fresh milk mcm HL..goodday..susu kambing pun bole je mnum..tiada masalah.tp tgk la ada susu omega ka apa yg plastik merah tu ada tulis xbole utk ibu mengandung mnum.sbb kdg2 ada yg xbaca..trbeli n mnum susu tu pulak.

4y ago

susu tu x sesuai utk pregnant..ada x tulis kt pack dia yg sis bli tu

Sy minum DutchLady full cream..sedap n x manis sgt bg sy. Kalau habis stock, sy tukar DutchLady Coklat. Tp kena topup dgn air sejuk lah dalam susu coklat tu. Sbb manis sgt. 😅 dah try mnum HL, xleh pi dgn tekak sbb manis. Susu tepung pun sy xleh minum. rasa nk muntah lain mcm.

Sy minum anlene kotak yg coklat tu je. Anlene lebih tinggi calcium berbanding HL..blh rujuk kat kotak dia.. HL minum juga kalau sy g shopping mall.. Sng nk cari.. N Minum on the spot... Sy ada try anmum.. Xsesuai..perut sy jd sebu dan kembung..

Sy sblm preggy mmg suka minum susu fresh fernleaf, ducth lady, farm fresh smua tu lepas preggy takleh telan 😭😭. Cuba beli susu tepung everyday nasib baik tekak boleh trima

Susu ape2 pon boleh lg bgus cri yg low fat or fresh milk klo sis ade gdm... Sy sblum sgkut gdm sy suka mnum fernleaf full cream...sedap...dr sblum kawen suka susu tu..

4y ago

Fernleaf tu mmg sedap... Klo susu ibu mgandung mmg xley telan...tp tuh lah da sgkut gdm doc xbg mnum..sbb tkot mkin naik gula..pkar pmknn pon ckp bnda sme..klo sis xde gdm okey jee mnum susu tu...lgpon 1family boleh mnum😘

mnum la susu ape pun,ikut selera masing2.. x semestinye kne minum susu ibu mengandung..klu sangkut kencing manis, susu ibu mengandung x digalakkan ye, manis..

Minum susu HL sedappp...xbleh minum perisa biasa bli yg strawberry sedap jgak ...bg sy xmanis sgt mcm susu lain ...susu lain xbleh nk minum

sy pon minum susu dutch lady full cream punya .. sblum ni minum anmum . makin lama minum mcm manis sgt pulak rasanya 😅

Boleh je minum ducth lady atau hl...sesetengah org x than susu ibu mengandung

Sy campurkn susu Similac mom 1 sudu & everyday 2 sudu.. Sdp dan berselera.. Huhuhu

4y ago

Klau nk mnis skit gula 1 sudu..