Baby breech

Haiii mommy2. Nak tanya. Siapa ada pengalaman buat ecv proses? Cuba share sikit. Baby sy songsang. Doc bagi 2 option sama ada dia tolong pusing kan atau bersalin ceaser tanpa buat ecv. Acttly ecv tu ada risiko untuk baby and tk semestinya berjaya baby berpusing. Sy tak tahu nak buat ke atau terus decide ceaser. Help me share pengalaman korang ?

3 Balas

Sis bpe weeks ye. ?sye 29w ary 2 scan pon doc kte bby stil kt ats ny n mcm sonsang skit. .tp doc bg lg utk scan ujn bln ny tgk mcm mne. Kalo x. .mmg mcm sis la. Ecv atau czer. .ny da 30w. Mmg rse dye dok ats je lg. Mmg sntiasa blah knan ny haaa. .

4y ago

2 laq..sbb wktu kakk dye dlu pon sme jgk .sonsang. .tp okee da dye. .hrap adk pon sme la..

Sy baru je buat pg td . Alhamdulillah bjaya pusing. Ape pn cuba dulu . Mmg ad risiko,tp kan doc pakar yg buat insyaAllah peluang bjya tu 50-60%

4y ago

Apa rsa masa ecv sis.. ramai ckp sakit sgt.. sy DPT detect breech 39w.. Ahad nnti ecv.. dan msa tu dh 39w 5day

Try dulu. If tak tahan boleh stop...