External Cephalic Version (ECV)

Hi mommies semua , siapa ada pengalaman buat ECV kat sni ?sya preggy 28Weeks , baby breech .. smlm masa buat scan kat klinik baby still songsang and doc bgtau if 32Weeks baby still x pusing .. sya kena g HSA jumpa pakar tuk buat ECV .. Nak tnya buat ECV tu sakit ke ye ?

1 Balas

sy pnh buat prosuder ecv ms 34 weeks lepas tu doc trus proceed tuk bersalin czer sbb alami pp type 3.. ..mcm ecv ni depends pd doc yg buat tu mcmne..ada org kata tak kan rs sakit..mcm sy dlu doc tu jnis buat kje nk cpt kut..😅tu rs sakit sikit...pape doa baik2 mg smua baik2 yg brlaku...mg dpmudahkan segalanya..aamiin

1y ago

sm2 😉