Prosedur ECV

Siapa ada pengalaman buat ECV? Berjaya tak? Share lah dekat sini.. #Ecv #Breech #Songsang

7 Balas

X sakit cuma rasa x selesa skit, sy buat dlm 37w 4d and Alhamdulillah success, x lma pun prosess dlm 5-8min n done, saya buat di hospital swasta mahsuri medical centre.. Doc bg ubat lembut rahim dulu sblum mula pusing baby supaya x skit n contract masa buat tu, sepatutnya kena 4 dose ubat tp doc sy lpas 2 dose trus buat..

Baru je minggu lepas. tapi tak berjaya. Anak pertaama dan kandungan agak padat walaupun air ketuban cukup. saya pun jenis kurus mungkin faktor juga. tapi tak apa. insyaAllah semoga semua selamat. 29/1 ni date czer. doakan ya!

2y ago

Baby berapa kg sis? Sy baru buat tdi.. to tak berjaya juga.. sakit perut lepas buat ecv tu bapa hari ye nk hilang?

Saya pagi tadi alhamdulillah berjaya kandungan 37minggu 6 hari. Lepas berjaya semua Dr and nurse bersorak. Tapi sakit die agak sakit berair mata.

3mo ago

hai sis, yg bt tu dr laki ke perempuan? sy nk buat hari ni. baby 3.3kg.

Saya pun berjaya sudah buat ECV.. Tapi sakit sikit jela..sekarang ni tunggu hari nak bersalin je ni 38 minggu 3 hari..

tq mommies yg share pengalaman❤️. sy pon nak kena buat ecv 3/4 ni (37minggu).

saya buat ecv ni hari..kandungan 37w4d..doakan berjaya..ni anak first

2y ago

berjaya alhmdulillah sebab air ketuban cukup dan baby x terlalu besar .

takpernah