Baby Songsang / Breech

Asalam and hi mommy2 sekalian. Nak tanya, ada tak kat sini yang pernah cuba buat ECV? Anak saya songsang da week 36. Doktor bagi tarikh utk buat ECV bila baby da reach week 37. Better buat atau decide czer terus? Ramai tak yg berjaya buat ECV and ada risiko tak buat ECV? Ini anak sulung saya. Saya dilema sama ada nak cuba dulu atau terus czer. Ada yang kata ECV sakit sgt, dan ada kemungkinan baby boleh songsang semula. Mohon bagi pendapat. Selasa ni keputusan sama ada try ECV atau czer. #ECVProcedure

1 Balas

Hai, saya pun dulu pregnant sonsang n buat ECV, masa saya buat ECV tu time tunggu giliran ada sorg lagi yg buat ECV juga.. akak tu berjaya pusingkan baby dia tapi saya tak berjaya 😅.. maybe depends on rezeki n org.. sbb anak saya bila doktor pusing kan dia , dia patah balik jd sonsang.. lepastu terus book nak czer.. x sempat tunggu hari operation terus dtg contration n emergency czer..time tu saya 38 weeks..ECV tu okay je.. kena main dgn pernafasan.. ☺️