Kandungan 8 Minggu Scan Masih Nampak Kantung Shj.

Haii Semua... Sy Da 8 Mggu.. Tp Doc Scan Nampak Kantung Je... Adakah Itu Normal? Bukan Ke 8 Mggu Patutnye Da Boleh Nmpk Baby?

54 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Hai semua.. Sy da pon keguguran lastweek... Doakan sy ade rzki utk hamil semula yer... Tq semua atas sharing info n doa...

3mo ago

TCA tu to come again.. maksudnya temujanji dgn klinik

Saya hari tu pergi scan, dah 8 minggu tak nampak heartbeat so doc tu kemungkinan sy miscarriage siap nak hantar sy utk second opinion di hospital. Menangis sy masa tu macam hilang harapan. Bila scan mesin kedua baru nampak tapi lemah. Ya allah. Tapi sampai skrg sy kuatkan semangat semula minta keajaiban

Baca lagi

sy pun 8w4d...agak2 dah nampak ke blm ek..xscan pun lg..suami xbenarkn sbb baru lg..skli je kne scan ritu sbb ade bleeding spotting..scan dah nampak kantung and baby..tapi scan kot bawah..skrg je xscan lg sbb fobia dulu scan kt perut xnmpk mase usia 7w4d..yg tu yg pertama and keguguran..yg ni yg kedua..

Baca lagi

hi maaf nk tnye if esk genap 8week then smlam ada bleeding sikit tpi cam berterusan tu normal ke ? saya agk risau sbb first pregnancy refer doc, doc just ckp ada dua kmungkinan sama ada jdi or x jdi, scan harini just nmpk kantung je, ada ke yg pernah almi mcm saya ni?

Seronoknya Tgok Perkembangan Baby Ibu2 Semua . Semoga Baby Membesar Dengan Sihat ❤️ Saya 8 Weeks Jugak . DH ada Heartbeat Tpi Terpaksa Buang Sbb Ectopic(kandungan luar Rahim) Bahaya Untuk Nyawa . Doakan Saya Ya Ada Rezeki Lagi Ya Ibu2 Ttc 3 Tahun First Baby .

3mo ago

insyallah sis..doa byk² sye pon sme mcm sis.. slpas 6 bulan extopic dn buang sblh tiub kanan..alhamdulillah allah mbri rzki utk tahun 2022..

Bergantung pada orang sis...ade y dh nmpk n ade y xnmpk lg...biasenye dr akan suruh dtg confirmkn lgi aftr 2weeks...semoga baik2 shj sis..inshaAllah

2mo ago

betul

Sy 10 weeks lebih baru nampak baby & dengar jantung. Jangan risau sis. Setengah orang boleh nampak cepat, setengah orang lambat. ;)

2mo ago

yes betul

Normal sis . Mcm sy kndung dh 9w tp blm npk jantung baby lg . Tips nye , sblm scan kne minum air putih byk² inshaAallah akn npk jantung baby

Tgk jugak doc yg scan tu. Kalau nak senang scan, masa nak pergi scan makesure pundi kencing penuh. Kedudukan rahim pun main peranan. Contoh mcm sy ni retroverted uterus, doc ambil masa nak scan. Kebanyakan masa mmg tvs la jwbnya

3mo ago

Sy pun doc ckp retroved uterus. skarang 8m5h belum g scan tgok janin&jantung lagi. takut klu kena tvs laa 😭

saya dah 8minggu,beberapa hari lepas saya pergi ke hosp sebab ade keluar spotting. takbolehh lasak2 dan scan dah nampak kantung dan janin. doakan baby boleh survive dan kuatt