8 weeks baru nampak kantung normal?

Hi... masa ke KK, kandungan dah 8 weeks. Masa scan doct kata baru nampak kantung. Memang normal ke kalau 8 weeks baru nampak kantung?#bantusharing

8 weeks baru nampak kantung normal?
11 Balas

Normal.. Sebab kecil lagi, tapi setiap org tak sama. Ada yang dah nampak ada yang samar², ada yang nampak kantung.. Insya Allah, puan banyakkan berehat dan jaga diri ya.. Nanti dah besar sikit boleh nampak dah 😊saya haritu, scan 9w pun nampak samar², doc pun tekan kuat sikit utk tengok masa tu. Tapi alhamdulillah, semua okay je. 😊

sy scan kt swasta dh nmpk kantung. janin lom nampak sbb masa tu 5w. pastu msa kat spital doc scan bawah nampak kantung n janin 7w. tapi kt scan doc tu baru 6w. tah la sy pon tk tau mcmana diorg kira. dtg lagi sorg doc scan lagi bawah, ckp 5w plk...pening sy 😂

Masa kandungan saya dah 8minggu, doct pun cakap cuma nampak kantung aje. Smpai kene repeat scan. Alhamdulillah skrng dah 5bulan, baby pun dah nampak

8mo ago

sia apa kabar dah baby ?? mesti baby dah besar kn...

normal.. ada je yg 11 minggu masih nampak kantung lagi.. bergantung kepada tuan badan.. doa je benda baik2.. jgn fikir bukan2

mcm sya 8week kantung janin n heartbeat dah nampk .. xpe inshaallah baru nak bentuk tu..lain org lain badan kan bykkan berdoa

Not sure. Previous pregnancy sy, kantung dan janin dah nmpk. Kalau pregnancy akg, janin dah terbentuk sihat.

hi sis.. yang ni sis napak baby masa week ke berapa ya? sbb sy scan 7 weeks pun blm npk baby..

2y ago

Sis lepas kuar spotting tu cane ? Selamat tak kandungan?

saya da 9 week tp belum pegi scan lagi.. 23hb ni baru scan n buat buku pink..

Normal sis macam sya haritu..skrg alhamdulillah dh 12week…

8mo ago

hi sis...apa kabar dah baby ?? mesti baby dah besar skrg kn..

All the best! Semoga sehat2 ya