bila janim bole nampak?

Hai nak tny, minggu berapa janim bole nmpk? Sy da msk mggu ke 8, kenapa janim tak nmpk lg huhuu...kantung kosong ja ?

14 Balas

Bergantung pada diri Masing2, semua mummy x sama 😊 mcm sy dulu test urin Kat rumah dua kali dlm 2 bulan lebih, x nampak pon dubble line, sy biar kan je masuk 3 bulan baru g klinik swasta, trus minta scan.. Sy ckp kt doktor, sy x pregnan pon doc, sy dh test urin kt rumah dua kali.. Scan2 je doc kata betol ke U tak pregnan?? Tgk ada baby dlm berut U, sy punya terkejut time tu 😭 masa dh 14 week tau.. Syukur sgt2 ❤️ pada diri sy test urin mmg x nampak.. Kne tunggu 3 bulan baru blh trus scan je.. Awk kne sabar okay.. InsyaAllah ada rezeki mummy semua 😍

sy masa 8 minggu mmg taknmpk bby lg,doc ckp dalam 10 atau 11 week baru nmpk..alhamdulillah masa 11 week nmpk bby n jantung bby...now 16 week pluss...sis dontwry doa yg baik2 je k...insyaallah ade bby sis tue cuma mugkin kalau scan dari luar kuli kita tebal so susah sikit nak nmpk...

5y ago

isnin lepas ada try scan kat private..doc kat sna ckp ada npk mcm samar2 putih, doc ckp mgkn masi awal lagi..lega la skit..tp msi ada risau jg huhu..so esok nak try klnik swasta lain pulak.. thanx u sis..hopefully smua nya ok.. Amin

masa 8week kantung sy kosong .. after 2week kosong jugak dan sy kena D&C ,. after 3 month alhamdulillah lekat lagi .. skrang dah nak masuk 8week .. doakan semoga di permudahkan hgga hari bersalin ❤️ anyway stay positive sis😘

5y ago

hi dear sy tk masukkan ubat atau apa2 .. g swasta.. sy pun taktau apa doc buat .. huhu .. lepas d&c .. 3 bulan jaa perut kosong then pregnant lg .. Alhamdulillah stay positive sis ❤️❤️❤️ lepas cuci haritu sy berpantang dgn suami sebulan mcm tuu hihi

Selalunya ygg 6week dh nmpk n da heartbit BBY tp try tgu dl ygg tgk mcm MN..smga dpmudhkn ya ygg

Scan kt kk ke? Klu kk mmg x clear. Try swasta. Selalu swasta scan clear.

Yg 8 mgu tu sis scan dri perut atau kemaluan sis? Sorry tnya mcm ñi

Sis.. apa khabar skg, after 2minggu doktor ckap apa ya?

Cuba tunggu 10 minggu ..nti 10 minggu dah blh nmpk..

Kck lg.. Sy 12 mggu br scan.. Tkot salah calculate..

Maybe scan tak clear kot...