Kandungan 8 Minggu Scan Masih Nampak Kantung Shj.

Haii Semua... Sy Da 8 Mggu.. Tp Doc Scan Nampak Kantung Je... Adakah Itu Normal? Bukan Ke 8 Mggu Patutnye Da Boleh Nmpk Baby?

56 Balas

sy 8week dh nmpk heartbeat bby.. masing2 xsma kot.. mcm kwn sy 10week br nmpk heartbeat bby..

2y ago

sy 7w dah nampak

saya dah 8minggu,beberapa hari lepas saya pergi ke hosp sebab ade keluar spotting. takbolehh lasak2 dan scan dah nampak kantung dan janin. doakan baby boleh survive dan kuatt

saya scan masa 6w6d..nampak janin n jantung dah,, sblm scan saya minum air sejuk,, sbb dahaga kan.. hehe.. ni dh masuk 8w1d..blm scan semula.. xbuka lagipun buku,, before 12w baru saya buka.. hehe

saya 8 minggu 6 hari, doktor ckp nampak kantung je. jgn risau. jaga diri

sy 8weeks dah nampak jantung bby alhmdulillah semoga bby sihat2 jee

Saya pn masih mnunggu jgk.. Ulang alik klinik sbb blm npk jgk,tp bila byk mmbca baru saya thu,setiap org xsama.. Kita tggu je ye.. 😁

Saya pon scan masa 8 minggu. Dr cakap baby kecil lagi dan tak dgr lagi heartbeat. So Dr suruh dtg lagi 2 minggu. Semoga baby kita semua sihat dan sempurna aminn ya allah

normal.. setiap org lain2 sis , ada yg cpt nmpk baby dgn heartbeat .. ada yg 10 weeks keatas baru nmpk kantungg jee .. tiap org berbeza beza 😊

Saya 7minggu dah nampak baby n heartbeat .. kalau nak yakin buat vagina scan.. melalui scan tu kita leh nampak jelas

2y ago

normally doctor yg akan buat terus klu scan ultrasound xnampak, doctor ada common sense utk check dari bawah, utu klu kerajaan la, tp klu swasta xsure mungkin ada charge tambahan btw xsemua sama, dulu anak first 7 weeks pun still xnampak apa² nak nampak kantung pun ssh tp check upt positif doctor sndiri sahkan positif, dia scan guna ultrasound n scan vagina pun susah nak nampak kantung, in shaa Allah baby tu ada je cuma kdg² tu lambat, so nnt bleh repeat msa kandungan usia 9 weeks..

Assalamualaikum semua..saya masa scan 6 minggu cuma nampak kantung, skrg 8minggu nampak yolk sac..mcm biji jer, mintak2 2mggu makin besar.. insyaaa Allah..

8mo ago

maaf tanya..baby menjadi ka ??