PETUA ORANG TUA TUA

Haii mommies, betul ke orang tua tua kata klau nak baby boy mkan protein mcm ayam,daging & ikan bnyak2. klau nak baby girl mkan sayur hijau bnyak2. share lah pngalaman mommies smua... betul or mitos ?

6 Balas

Setahu saya, kalau sperm suami yang bawa chromosome X yang berjaya senyawakan sel telur, dapat la anak perempuan. Kalau bawa chromosome Y, dapat la anak lelaki. Random. So far tak ada lagi cara yang boleh guarantee dapat gender yang awak nak. Berdoa kat Allah je caranya.

takda lagi kajian mengesahkan teori ni, kdang secara kebetulan saja.. berbalik pada yang MAHA memberi..

Jantina tu Sperma suami buat sis,tp semua nya dri Allah juga,bkn dri pemakanan😅😅

Tak betul

mitos