petua orang tua dulu dulu

Petua org tua zaman dulu , kalau anak perempuan pusat dalam manakala anak lelaki pusat keluar. Adakah petua ni betul ? 😅

48 Balas

Mitos jer. Cmtu jgk bentuk perut. Org kata perut bulat lebar tu perempuan. Bujur lonjong lelaki. Sebenarnya depends pd badan si ibu. Kalau ibunya rendah memg mengandung anak mana2 pun akan nampak bulat lebar. Mcm tu jugak sebaliknya. Nk tau perempuan or lelaki pegi scan swasta. In shaa Allah bleh nampak.

Tak sure. Pusat sama je. Pegi scan je x pyh pening2 tgk pusat kt luar ke dalam ke perut bulat ke petak ke. Mudah 🥰

xjgak sis....ada orng prcaya pda petua dlu2,,ada orng tidak....nk prcaya dan tidak prcaya trpulang pda individu...

Alaa tu orang dulu2 punya petua. Jangan percaye atau letak harapan 100%. Pergi gender scan kat Dr baru confirm.

x bole percya pon awk. sy prgnt baby boy pusat normal x terkeluar. xsma setiap org😅

dulu mesin scan xcanggih .. main teka jela... skg ni 6d pn da ade... ha tgok sndiri

mak sy 4 anak dia pusat dlm.. klua 3laki sorg pmpn heheh so tkleh caya heheh

Saya anak 1st girl, anak 2nd boy... Masa preggy 2 2 pusat saya terkeluar...

4y ago

Sy anak 1 n ke2 semua boy.. Pusat terkeluar..

Tak pun. Saya pegnen anak lelaki atau pompuan, dua2 pusat saya terkeluar

selalu pusat timbul minggu ke berapa? saya boy masih ke dalam..