Minum air

Nak tanya mommies la, betul ke masa berpantang air tak boleh minum banyak? 😅 Macam mana kalau haus sebab bg baby, nak hasilkan susu badan lagi. Biasa la org tua tua akan cakap nanti urat urat kembang la, rahim kembang la, badan kembang lah. Betul ke tu semua? #firstbaby #mommybuntu

3 Balas

Mengarut je tu tak boleh minum air banyak. Ibu yang menyusu ni digalakkan minum 3litre air sehari untuk banyakkan susu. Kita menyusu ni lagi lah cepat haus. Saya tak terkira minum air setiap hari. So awak jangan risau, minum je banyak air time pantang ni.

minum air suam banyak lah dapat stimulate susu badan jadi meriah.. saya dulu pantang minum air suam mencurah hah susu badan. boleh je sis minum .. menyusu baby cepat haus dan lapar hehe

Mak sy pn mcmtu, msa sy bpantang ank 1st mak sy xbg minum air byk2.. tp kdg klau mak sy xdak sy curi2 minum je air byk 😂 mybe slh 1 sbb nk jaga bdn..