mimpi keguguran

haii mamies semua. saja nk kongsi cerita mlm tadi sy mimpi. sy gugur dan bby masih idup.bby gril. sekejap je die hidup. sy preg 17 weeks 6 hari.. risaunya bila terjaga dapat mimpi mcm tu. apa kah petanda ye.. ade mamies sini pernah alami tak risau la

9 Balas

Sy mkn durian ptg smlm 2ulas.. lps tu malam makan plak tomyam.. sbb teringin sgt2.. lps makan, rasa risau sbb org kata durian panas, tomyam plak tajam.. mmg risau habis smpai bawak ke mimpi.. sy mimpi perut sy tibe2 kosong, mcm berlubang gitu.. bngon2 terus pgg perut, Alhamdulillah buncit lg.. huhu so mungkin ada pape yg mommy fikirkan siang tu kot, sbb tu mimpi yg bukan2..

5y ago

tulaaa duk pikir bukan2 agakny.alhamdulillah

fikir positif ya sis. gangguan ja tu. sis nak elak mimpi macam tu pasang surah albaqarah bila nak tido. then amalkan ayatul kursi dan 3 qul sebelum tido. in shaa Allah akan berkurangan. setengah orang mimpi gugur jadi betul sebab mmg tu bentuk gangguan. tapi sis jangan panic. selagi takdak bleeding in shaa Allah selamat.

5y ago

time ksihh

Mimpi buruk x digalakkan untuk menceritakan kepada org lain...melainkn org yg btul2 pandai tafsirkn..takut perkara yg x diingini berlaku..kdg2 ia hanya mainan syaitan tpi bile diceritakn dn ad org yg menafsirkn ia boleh jd btul nauzubillah...moga Allah lindungi ibu dn bayi😇

Sy pon sme mimpi ada bdk lelaki tgh mandi dlm kolam air tertiba diam terus sy cuba lari akhir smpi ke masjid..selepas hari tu sy ada appointment bila doc scan jantung bby xde denyutan..doc dah bg 2 minggu untuk scan blik...klu ada rezeki sy terima klu xde sy redha...9weeks dh..😭

5y ago

ya allah.. xde rezeki dik. sabr ye

Saya pun pernah mimpi mcm tu.. Mimpi tu mainan tidur sis. Mungkin sebab kita terlalu memikirkan ttg kandungan kta. In sha Allah, tak da apa2.

5y ago

tulaa moga di jauhkan lah

Time pgnen ni memang mcm2 mi.pi akan muncul.... banyakkan berdoa n zikir ya sis....

Moga xde apa2 berlaku... Doa byk2 moga sntiasa allah lindungi ibu dan kandungan..

5y ago

insyallah tq

Fikir positif sis.. Biasa 1st trimester ni mmg byk mimpi.. Ngarut2 je.. Hihi

5y ago

dah 2trimester da. tulaa mcm2 dtg mimpi

Memang mimpi pelik-pelik masa hamil ni!

5y ago

setiap mase mimpi pelik