Kerap mimpi pelik

Lately asal tido je kerap mimpi pelik, mimpi dukung baby la mimpi tgok orang mengandung la. Paling tak suka mimpi binatang sy benci (lipan) dah lebih 3/4 kali benda sama, sekali mimpi kena sengat. Bangun tu rasa moody betul & rasa risau. Harini sy mimpi sy dukung baby & bagi kat arwah ayah taqlik anak sy dlm mimpi tu. Sy tatau mimpi elok ke tak mcm ni, mostly mimpi bebukan ni waktu petang. Kerap mimpi pegang/dukung baby. Bila citer kat husb, husb ckp jgn fikir sgt 😩 sy dah 24week. sapa pernah mimpi pepelik yg buat kita tertanya2? Lepas bangun dari mimpi apa awk buat?? #firstmom #ingintahu #pleasehelp #bantusharing

6 Balas

Sis, saya pun masa awal2 pregnant selalu sgt mimpi pelik2 mcm ni. Sampai stress haa nk tido sbb takut mmpi lagi. Tp lepas amalkan baca Al fatihah, ayat kursi dan 3 qul sebelum tido, Alhamdulillah takde dah mmpi2 buruk tu. Kalau ada mmpi pun, bangun tu terus lupa. Yg 3 qul tu, ulang baca 3 kali utk setiap surah. Lepas habis baca, tiup atas tapak tangan dan sapu dari kepala, muka smpai lah ke hujung kaki. Minta perlindungan dekat Allah untuk lindungi kita dan baby dari gangguan jin dan syaitan. Kalau terjaga dari tido lepas mmpi buruk tu, buat syarat ludah ke kiri 3 kali. Jgn ludah betul2, just mcm “tuih tuih tuih” gitu je.

11mo ago

Cara sis ajar mcm mak sy selalu buat. Selalu baca doa time tido malam, tido petang tak terfikir nak baca. Hopefully la nothing happen, kdg tu memcm fikir. Thanks sis for the tips 🥰

Saya 24 weeks jugak. Faham saya pun kadang kadang mimpi pelik pelik jugak risau sangat kadang kadang sampai overthinking. InsyaAllah kita doa banyak banyak and selalu ingat Allah. Saya pun tak ada la tips sebab kadang kadang pun still termimpi jugak tapi tu la memang kena selalu doa. Itu saja saya buat pun selama ni. Semoga baby kita and kita sendiri sentiasa di dalam lindunganNya. InsyaAllah.

Sis kalau boleh sebelum tido sis bace ayat kursi dgn "Bismillāhi tawakkaltu ‘ala Allāh wa lā ḥaula wa lā quwwata illā billāhi ‘l-’aliyyi ‘l-’aẓhīm" doa ni sebenarnye boleh digunapakai sebelum kluar rumah, tapi saye selalu bce doa ni sebelum tido jgk. InshaAllah malaikat sntiase jge kite.

11mo ago

Noted sis, thanks for sharing 🫶🏻

sy tak tahu pulak kalau kejadian mistik2 ni. tp dulu sebelom pregnt sy selalu mimpi dukung baby main dgn baby mimpi ad ank sendri. mby sy selalu berangan nk ad anak kut smpai terbawa2 dlm mimpi. elok sebulan lepas tu sy dpt tahu sy pregnt alhamdulilah.

11mo ago

Betul before sy tau sy pregnant sy mimpi pegang baby, bulan depan tau tau pregnant. Tpi ada baca org kata mimpi pegang baby & binatang berbisa ni tak elok, tu buat overthinking 😓 allahualam

Saya pun masa pregnant ni kerap sungguh la mimpi. Dulu tk lah mimpi2 dan jarang…

yg sye tau, mimpi binatang berbisa nii ade benda nak berdamping. yg lain2 x tau.

11mo ago

Allahuakbar, benda apa tu? Seram…