Sekadar ingin tahu

Hai..ada tak yang suka minum air Manis,kadang air bergas..6week ..ada efek tak untuk pertumbuhan baby..sebab saya selalu sgt teringin minum air bergas..tak selalu kdg kdg itu pun sikit..

18 Balas

Saya pulak lain🤣.. Saya mmg jenis xsuka minum minuman bergas...sekali suatu hari tu, teringin sangat minum coke+lemon+asam boi.. Drive P la restoran untuk capai keinginan, time tu husband keja.. Punya rasa lega minum.. Sekali, husband balik dari kerja.. Saya cerita la dkt husband.. Yang saya ke restoran semata-mata mau minum coke+asam boi+lemon.. Sekali, c husband cakap"eh, Xpernah2 minum minuman bergas , siap letak lemon, asam boi.. Ni kenapa?... 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣Tup.. Tup.. Tup...sdh berapa minggu, cek upt.. Rupanya pragnent 😂😂.. First n Last minum bergas.. #11tahun penantian #pragnent #in sha Allah due awl bulan julai MOHON DOAKAN SAYA DAN BABAY SELAMAT 😍😍

hehee saya dulu xtau preggy hentam coke semua.. tup2 positive... tp mmg awl2 dulu pon mmg nk sngt minum +mkn kentang mcd.. sy minum tp buang gas dulu la.. tambah air/ais kasi kurang skit bergas tu..hehe kalau x dpt mau tringat sampai x sng duduk.. pas dh dpt minum dh x.minum.. msuk trimister 3 plak hehe minum secawan lega.. awl2 ni minum sikit xpa la.. tp sebaiknya jgn.. sbb xelok utk baby kan.. buat raso2 sis

both pregnancy sy jenis yg sweet tooth. air manis mmg minum. air coffee lg sy minum. sy coffee lover. air bergas pon ada je minum kalau beli kfc ke, mcd ke, pizza ke. sy minum je awak. tp xde la sy minum seharitu sampai xde hari esok. alhamdulillah yg sulung dh 2tahun++ dan yg baby dh nk masok 5m

Sy awal2 pregnant ada minum juga tp sikit jela. Pstu tak minum dah Sbb nk mkn or minum apa2 yg tak elok skg, cepat2 fikirkan baby Alhamdulillah keinginan tu tak melampau pun Klu sikit2 tu tkpela Tp jgn la selalu, sbb sikit2 nt lama2 jd byk Hihi

bole mnum tapi x elok la sebenarnye😚kdg kite mengidam cmtu kn nak buat cmne.rasa2 skit ok je.sy dlu anak first mmg hantu air gas.pepsi tu fav btul simpan dlm freezer beku kan jadi mcm slurpee hehe.nasib x kne kncing manis.😅berpada2 ya sis🥰

Awal2 mmg nak sgt makan fast food & air gas, saya pun mcmtu smpai suami tegur bila saya teguk beria huhu tapi nanti masuk 4bulan cmtu mesti awak nak nasi, nak yg kenyang. Ambil bpada2 ya, jgn lupa mkan ubat folic acid

Alhamdulillah sepanjang kehamilan dah masuk trimester3 tak minnum air gas langsung, kdg teringin sangat2 tapi suami tak bagi🥲 kalau awak nak minum lepaskan trimester pertama dulu ye. kalau sikit2 boleh je awak.

Sy hari tu pun ade minum air pepsi masa pergi mkn kfc dgn suami masa tu tak tahu pun dah mengandung tp nasib baik tak ade pape org ckp kalau minum air gas boleh menyebabkan keguguran..

Sikit should be okay. Tapi 6w tu masih awal lagi. Doc saya selalu remind utk elak air bergas 1st trimester ni. Sabar kejap ya, nanti 2nd trimester boleh minum sikit2.

Effect pertumbuhan tu tak sure. Tapi possibility nak dapat GDM tu ya. Saya dulu kerap minum manis masa pregnant. Tak tau nape. End up lekat GDM on insulin terus.