Minuman bergas

Betul ka tak boleh minum minuman bergas contohnya Cola .. adakah dekat group ini ada pengalaman minum minuman bergas keguguran sebab saya ada minum tadi rasa menyesal pulak minum

6 Balas

Sy msa kndungn kdua , 9-10w mcm tu, sy kerap mnum air gas. Sbb mual teruk, sy blh mnum air mnis/gas je.. ad one day tu sy mnum cola smpai 2tin😅😅. lpstu sy bleeding, 3 hri bleeding bru sy g hosp. Rupanya dh open, incomplete misscariage.

Dia atas badan klu keguguran.. tp 💯 tak baik untuk kita & baby sebenarnya.. Gula yg terlampau bnyk dlm air bergas ni Next time sis jgn minum ya Sy pun ada teringin nk minum coke tp pk kesihatan bby n sy terus sy x rasa teringin hehe

minuman bergas tak sihat, lagi2 kalau minum dalam kuantiti yang tak terkawal. tak kisah pregnant ataupun tidak. tak sihat untuk mana mana peringkat umur. minum sekadar untuk merasa boleh je.

Mmg bergas smua ni xsihat tp saya dari awal pregnancy ade je minum skit2.. Bila teringin baru la minum 1-2 teguk tu pun bila husband beli minum 🤣

Saya minum masa 5w dalam masa jam terus turun darah & keguguran. Hati2 la ye

Tak bleh . Risiko keguguran