air bergas

ibu mengandung 13week boleh minum air bergas tak ??

27 Balas

jangan sis...😑 faham je tliur mengidam tu, sy pun kdg2 ade jugak rasa nk mnum..org ckp boleh mnum sikit buat hilangkan terasa tu, tp sabar je la...tahan diri...baik mnum jus buah2...

5y ago

betul, even guna alasan terliur rasa sikit pon..tak boleh kan. tuh semua psikologi minda kita je..hakikatnya air gas x baik utk kesihatan.lebih2 lg pada janin.

Jgn la dik oii. Sy lepas tahu pregnant, mmg xsentuh air gas ni.even mkn mcd, kfc, subway ke, mmg mtk iced lemon tea. Kesian la kt baby tu. Kita xmau apa2 yg xelok jd kt baby kn😊

boleh tapi jangan banyak macam satu dua teguk ja ka. kandungan gula dia tinggi. tak elok untuk awak dan bayi. cuba kurangkan sebaik mungkin.

Ibu mangandung adalah digalakkan untuk elakkan minuman bergas & Makanan fast-food yang boleh mendatangkan kemudaratan pada kandungan

Sy minum coke 😂😂😂 mase 13week.... ikut bdn sis.. sy xpernah pantang.. pantang jmp balun

Kalau tahu badan sendiri mcm mana tahan ke x...on. gas ni tajam....kalau x bisasa blh gugur.

Ank sulung thun depan bulan 6 , ckup 5thun.. Sjak preg kn dya smpy skrg xsentuh air bergas .

Minuman bergas ni tinggi gula n bleh mnyebabkan gastrik naik. Minum je la kalau ok

tak boleh sis. 😊 kandungan gula tinggi. tak elok untuk ibu mengandung & baby

Yg x preggy pon klu blh elak air bergas ye.. Kandungan gula tgi