buku pink

Salam... Bila masa sesuai utk buka buku pink kt klinik krajaan ??ada yg ckp waktu 12minggu...

19 Balas

Depends on kk yg bdekatan ngan rmh sis. Kk kecil dia amik start week10+, klau kk tu besar, week6 dia dh amik. Kena call dulu utk dptkn kepastian n buat appointment.

Better under 12weeks. Mcm sy 3x miscarriage. Doc saran seawal yg boleh bukak buku. Sbb nk follow up dgn pakar terus. So lepas tau terus buka. Even bru 4 weeks.

Biasanya 8-12w boleh buka.tp klu ada sejarah sblm ni mcm gugur/ektopik ke, seawal 5w pun kena terima.apapun kena call kk yg terdekat.

Sebelum 12w. Tp nak buka awal boleh je. Tengok kkia jugak. Setengah tempat diorg tak terima awal. Mcm sy dulu 6w dah buka buku

Saya buka masa 6w. Lebih awal lebih baik sbb doktor dpt detect awal jika ada yg tak kena dgn kandungan

Before W12. Sy pun xbuat lagi,, Dr sruh W10 baru buat. Sbbkn xnampk lagi baby dlm perut

Before 12weeks better, jangan lewat nanti di tulis late booking. Haha.

Waalaikumussalam, sebelum 12 weeks sis 🤗

Sye dulu start bukak buku pink masa 8weeks

Saya last year bkak buku 12 weeks..