waktu sesuai buat buku pink

Hai semua..sy dah prgnant 5 weeks...dah disahkan di klinik swasta...waktu bila usia kandungan yg sesuai utk sy buat buku pink di klinik kerajaan yea..?

57 Balas

Akk sy dctr ibu n ank...Sy dh 5 ,weeks..dia ckp dtg 7weeks...jgn lwt..t baby bsr...lmbt detect..

Call kk, nanti dorang bagi tarikh appointment untuk buka buku. Saya buat buku masa 6w

Tempat sy, nurse suruh datang semula bila dah masuk 8minggu..utk bkak buku pink..

Sebelum 12w boleh buat sis...selalunya 8w ke atas...sebab 8w dah ada heartbeat..

Sebelum 12 weeks sis...sis tnggu 10week wt buku pink skli scan dgr jantung baby

Saya 6 weeks dh buka buku Pink .. Boleh jek sis buka.. Lebih awal lebih baik😘

4y ago

Ok sis tq ats nasihat yea😊

Saya dh nk msuk 21 mggu tpi blum buka lgi ..tpi elok buka awal2 ..hihi

4y ago

Kdg mrah juga tpi anak saya yg umur setahun lbih ni blum hbis b'klinik lgi ..jdi kdg saya cek kandungan d klinik swasta jk ..

8 or 9 minggu pown boleh..mesti buat sebelum masuk 12 minggu

Skrg pun boleh sbb dh 5weeks. Sy masa bukak dulu pun 5w 😊

Saya bukak buku masa 7weeks . Tgk kk tmpt masing² kot