waktu terbaik buka buku

Hai mommy,kandungan usia berapa weeks ya dah sesuai utk buka buku pink ?

16 Balas

pling lewat 12 minggu..saya bkk haritu da 10 minggu..call kk ckp nk bkk buku pink nny dy set km appoiment..bukak buku ni lama tw..awk kene bawak air dgn mknn..

ikut dri KK masing", call dlu KK klau dia ckp prlu appointment or sruh walk in pegi trus je.. btw sya walk in KK je trus 7 weeks msa tu sya buka

2mo ago

Boleh walk in

kk tak sama, ada kk mtk kita dtg awal, ada kk tggu besar skit br dtg buka buku, jadi sis kena call kk tmpt sis duduk .

sy minggu dpn baru buka pink dkt KK.. time tu 11 minggu dah.. sy call KK time sy 7 minggu, nurse yg bg appointment..

kalau KK, call je ASAP, nanti diorang akan set appointment. kalau swasta, dalam 8-9w cantik dah.

sebelum 12weeks. call kk berdekatan untk set appointment bukak buku. nnt dh dpt date trus je pergi.

10w dh boleh buka dh lewat2 sgt nnti nurse bising 😂 mcm sy buka buku 12w kena bebel dgn nurse 🤣

pegi sbelum 12 mggu. sy hritu bkk 9mggu. awk pegi le 10mggu. scan 1st blh nmpk bby dh. klo 9mggu xnmpk sgt

2mo ago

sy scan masa 7 minggu, nmpk kantung dan jantung masa tu.. tp esok pun sy nk scan lg, skrg dh minggu ke 10 nk mSuk 11.. esok nk scan nk dgr bunyi detak jantung bby..

sy skg 7week lebih g kk misi bagi tarikh buka buku , so sy buka buku mnggu dpan 8week heheh

bila dah tahu pregnant terus je call kk tanya.. senang selit appointment