baby songsang

hai, semua. saya nak tnya pendapat. sekarang saya sudah 32 minggu 4 hari. doktor ada scan yang baby no 2 saya songsang. ramai yang minta saya pergi urut bidan untuk btol kan posisi anak saya semula. ada sapa sapa yang ada pengalaman dalam anak songsang x? elok ke kalau pergi urut btolkan kedudukan anak semula?

2 Balas

Hurm.. biasa kalau tiada mslh uri kebwh blh try tnye doc blh ke buat ecv tuk bersalin normal..ecv tu pusingkn bby pd kedudukan septtnya.. mcm sy ritu mslh.placenta previa type 3 pn b4 czer doc pusingkn bby (ecv)dlu br operate cube sis try tnye pakar ttg option tersebut..mg dpmudahkn segalanya..aamiin

terima kasih. aamiin.