Baby songsang

Salam... saya nak tanya sapa ade pengalaman mgandung 30w baby dlm perut sonsang ? Mcm mana ya ibu2 buat ? Pergi urut ke ?? Or mcm mana ya ? Terima kasih menjawab dan shre pengalaman ❤ #firstbaby #1stimemom

12 Balas

saya dipaksa bersalin czr harini 37w 2d . tapi tengah tunggu slot kosong lagi . saya start songsang 34w . 36w refer o&g . dia suruh datang 2hari lepas . esoknya terus kena admit . dia ada bagi choice untuk pusingkan dulu but for me tak sesuai . mana tahu untuk puan puan semua ada rezeki baby boleh pusing . amin 🤲🏻 saya punya masalah tak digalakkan pusing sebab baby kecil dan air ketuban sikit . tak prefer untuk pusingkan baby kecil tak kuat takut ada any fracture and risiko baby lemas tak cukup air ketuban . baby sihat semua okay . tapi tu jela masalahnya . hehe . takpa lah . semoga baby selamat 🤲🏻

3y ago

smoga dprmudahkn urusan sis dan bby ... blh thu berat bby skrg brpe time nk czr ?

sy awl2 check smue doc kata sonsang n terus refer o&g 36w . check masa 36w tu pun doc tu ckp klu belum pusing pun xpe jgn risau . nnt klu 37 baru tetap dah xpusing2 . tp alhamdulillah sy 36w check baby da pusing kple dah kat bawah . cuma xthu da masuk laluan ke x . skrg sy 37w . baby first xthu apa tanda2

Sama lh sis " Sya 33week bby songsang juga🥺🥺🥺tpi sblom ni kepala bby dh dekat bawa tpi ntah kenapa tiba-tiba dia p pusing kepala nya p ats n now kandungan dh 34week,,Sya pun berharap time scan nnt 36week kepala bby dh dekat bawa,, sama-sama kita berdoa Smga semuanya d permudahkan 😇😇😇😇

3y ago

amin🤲

1 week before my due date, my baby masih breech. Then he turned himself at the very last minute, and I ended up doing normal delivery instead. I didn't do any urut whatsoever. Just pray, talk to baby kah. I made my husband talk to the baby also hehe. Could be the reason why juga. Huhu

Saya xamik risiko tuk urut, masuk 36 minggu doktor kkia bagi temujanji doktor pakar untuk pusing baby. Tuk saya xbjaya pusing, baby sentiasa bgerak2. Kandungan 37m 3hr doktor pakar bt kptsn tuk czer

3y ago

Smoga d prmudahkan urusan sis, insyaallah semuanya baik2 sj

jangan risau baby akan pusing nanti.. sbb saya pon haritu masa 31weeks baby songsang.. skrg dh 36week kepala dah kat bawah

Boleh try beli birth ball/gym ball/yoga ball. Beli ikut ketinggian anda. duduk atas bola tu smbil bouncing up and down.

buat senaman puan untuk baby sungsang ade..kalau tak by buat sujud setiap pgi

selalukan berjalan kaki sis. saya 30week haritu sonsang. sekarang 32week dah tak sonsang.

kadang2 bila dah masuk 9bln baby akan tukar posisi mungkin ke bawah dah..