Baby kedudukan songsang & saiz perut baby besar sikit

Hi mummy, saya sekarang 32 minggu scan pakar tadi nampak kedudukan baby songsang pastu doktor cakap perut baby nampak besar sikit 🥺. Doktor suruh tunggu 37 minggu nanti repeat scan. Ada tak pengalaman yang sama macam saya ? #bantusharing #bantujawab

2 Balas

mcm sy sis 33wks mmg baby tak pernah keadaan betul.. songsang jer.. tp doctor kata ok bcoz i plan czer.. kalau sis nak normal bole g urut tmpt yg bertauliah. tp biasanya bila dekat nak keluar dia akan pusing lg.

doktor saya kata baby akan pusing lagi sampai 34 ke 36w gitu lah . Lepastu baby terus kedudukan statik. Tak sure lah tu, nanti awak confirm kan semula dengan doktor. Semoga dipermudahkan ye