Jatuh katil

Hai semua..anak sy umur 6bln skrg.semalam dia tidur lepastu jatuh dr katil..xtahu jatuh mcmane dgr dia nangis tgk dh kt bawah.mase jatuh tu mmg nangis,dh pujuk diam..semalam dia minum susu,makan semua ok..xde muntah ke lebam ke..tapi harini dy start selsema,bersin² berhingus..sy pantau suhu dia ok je ,around 35&36++ makan minum pon masih sama..aktif pon mcm biasa..kebetulan kt rumah ni ada anak saudara demam (2tahun)..xtahula dia jangkit demam budak tu ataupon sbb dia jatuh tu dia demam..ade pandangan x ibu² semua??

1 Balas

Anak kecik sy mmg snsitif klu ade spupu2 yg demam or slesema, kompom brjangkit sehari 2 kemudian.. pasal jatuh katil tu, klu dia masih aktif, nak mkn mnum sume kira oke la tu.. cume klu sis nak kepastian boleh jek gi klinik swasta mntk ubat slesema and maklumkan skali yg anak ade jatuh katil.. :) spnjg anak sy umur 5bulan-2tahun, dh dekat 10x jatuh katil.. n sy akan pantau dlm 3hari tgk ade bgkak ke x, muntah or kurg aktif.. tu jela..hehe

3y ago

itula,sy pon ade byk bace..kalau pg klinik pon doc suruh pantau dulu kan..muntah mmg xde cume tetibe dia mcm demam.sy syak dia berjangkit jgk ni.esok baru nak pg klinik sbb kesian tgk dia berhingus je..tido pon asyik terbangun..terima kasih ye mommy