Baby jatuh katil

Anak saya baru jatuh katil 2 hari lepas. Saya mmg ralat sbb kepenatan jaga dia masa dia demam. Masa jatuh tu dia nangis kuat, saya pujuk2 lepastu susukan and dia tidur sekejap. Then dia aktif je. Harini ada muntah tapi saya syak sbb dia batuk kahak, dia muntahkan kahak dia. Sekali je muntah, lepastu dia aktif je macam biasa. Cuma buat saya risau, semalam and harini tulang tangan dia mcm berbunyi. Macam kita yg dewasa ni, kalau gerak ke apa sometimes ada bunyi tulang yg pappp tu kan. Normal ke? First time mom here.

3 Balas

Jatuh katil ni kena tengok katil tu tinggi mana. Kalau double size baby mmg risiko tinggi. Kalau katil bawah size baby dan baby pun masih aktif tak ada perbezaaan lain pada baby & mami pun mmg sure baby okay. InsyaAllah risiko dia rendah. Tapi kalau mami ragu2 & size katil mmg double size dari baby, baby ada muntah, demam, baby tak aktif atau perbezaan ketara sangat pada baby sila rujuk doktor segera. Pergi terus hospital bahagian emergency ya.

pergi klinik la sis. mntk buat x-ray ke apa. kita sbg ibu kalau rasa risau, pergi je klinik. biar Dr yg cek keadaan anak. kat sini orang tak tau anak sis mcm mana.

pergi je kk..