25 hari selepas bersalin

hai semua.. siapa yg pernah ada pengalaman jahitan bersalin normal ketat, luka bersalin sy sembuh suda tapi d tepi jahitan tu ada ada timbul bengkak, itu yg buat sakit lagi,, suda tanya nurse yg masa sy 15 hari lepas bersalin sbab sy takut nanah kena jangkitan kuman kah dan nurse tengok, nurse kata jahitan ketat, tiada apa2 juga.. tapi sy risau mau sebulan suda belum2 sembuh, kalau berjalan pedih..kalau sy tekan bahagian tu pun sakit dan merah sebiji mcm jerawat batu,mna tau ada yg pernah alami situasi mcm sy ni

1 Balas

Sama macam sy sis, jaga makan jgn bagi sembelit, jangan bercangkung lama, nak nergerak slow slow saja, elak duduk posisi yg tidak selese