Luka jahitan ngilu

Hai mommy..sy bersalin normal tapi kena gunting.jadi luka jahitan 3 lapisan la..luka luar dah cantum elok dah tapi bila duduk tu rasa la ngilu2 gitu..bila tekan kat luka pun ad rasa tp bukan sakit..skrg dah 64 day..ada tak mommy yg ada pengalaman mcm ni dan cara nk bagi sembuh cepat.

2 Balas

normal tu sis..sy 3rd degree tear pon mcm tuu...tapi dh makin kurang rase nyilu..sbb selalu buat rendaman faraj(air garam+herba).. Insya'Allah luka dlm cepat sembuh

3mo ago

awk if buat rendaman faraj tu mmg boleh baikkan luka dlm sekali ke?

Ambik vitamin c