jahitan bersalin normal

saya berpantang hari ke-26...sebelum ni jahitan saya dah ok jalan dah mcm biasa dah tak sakt lagi...semalam sy buang air besar, saya meneran..lepastu sy cuci, ada rasa pedih pedih kat tengah lubang dubur dan miss v..tu kenapa ye? sy rasa panik dan takut sngat...sebelum ni jahitan sy dah sembuh benang pun dah tanggal sebab sy tengok kat pad sy ada benang pendek pendek...lepas sy teran tu sakit sebab ape? tapi saya jalan ok skrng...cuma kalau salah posisi tu rasa sakit.sebelum ni tkda..tapi tkda keluar darah, takda nanah tu semua...cuma sakit mcm terluka je..terutama skli kena air..

1 Balas

Nurse ad pesan seeloknya dlm pntang ni jgn meneran masa mmbuang. Cuba beli ubat lmbutkan njis. Spaya next time xperlu meneran. Klau sy. Sy guna phytonatal nonaroguy. Dia bukan jamu. Tp utk lwaskan pmbuangan.

5y ago

ok tq...