ingin tahu

hai semua.. saya nak tanya, spotting akan keluar sampai minggu keberapa pregnant ye? dan apa beza spotting pregnant dgn keguguran?

10 Balas

Depends beb.. Aku hari tu sampai dekat 3 bulan lebih baru stop.. Kalau spotting.. Kena banyak rehat xleh langsung buat keja berat.. Doc ada bagi ubat x utk consume.. ? Beza spottting ngan miscarriage.. Spotting tu boleh lead ke miscarriage.. Miscarriage tu memang xdpt diselamatkan. Better g check doc hospital.. Dari g klinik.. Aku kkia p.. Hospital swasta p.. +nab+

5y ago

okeh tq beb

Macam saya spotting tu tanda2 miscarriage..3 hari keluar pastu xde selang 3-4 hari keluar fresh blood siap ngan sakit perut mcm senggugut in fact lg sakit trus g hospital. Doc kata xdpt diselamatkan sebab kantung pun da xbulat..tggu jatuh sndri je. So utk kes sis ni ada baiknya trus ke klinik atau hospital utk dapatkan advise dr doktor. Tu yg terbaik.

5y ago

saya dah g hospital tapi doktor kata tadak apa.. hari2 ada darah.. tp sikit sangat2 warna coklat.. dah seminggu keluar darah ni.. tp tadak sakit perut pun

Saya start dari 5 weeks spotting coklat tiap2 hari sis.. Dari klinik sampai ke hospital sy pegi check, kat buku pink pun nurse siap label merah tanda high risk abb masa register buku haritu sy 8 weeks. alhamdulillah spotting stop masa 10 weeks. Skrg sy dh 5 bulan. Stay positive sis jgn terlalu stress. Insyaallah

4y ago

X penuh pn sis kdg2 mcm syiling 50 sen tp x smpai pn stgh panty liner.

Mse sy preggy ank no3 ni, sy spotting skit jek pd hri sy sptut nye period.. Mula2 ingat da kluar darah period, rupa nye sporting preggy.. darah yg kluar secalit dua jek, drah wrna fresh, then bila sy pkai pad, xde daa.. Ank first n second xde spotting..

5y ago

ye darah yg keluar secalit je tapi hari2 ada.. skrg baru 7week

Kalau misscarriage, hati2 kalau ada ketulan. Kalau bleeding better terus refer doct. Saya pregnant dari awal smpai 23weeks xde spotting. Kalau ada bleeding ni xnormal sis, kena waspada

5y ago

tak de ketulan cuma darah warna coklat

Sya bermula dengan spotting brown sgt sedikit (seminggu)..berakhir dengan keguguran pd minggu ke 7..bkn nak takutkan tp msa sa ke hosp doc jg ckp its normal.. Well..nope for me..

5y ago

saya dah pergi klinik swasta.. doktor bagitahu rahim terlalu lemah.. sy dapat mc seminggu untuk rest betul2 jgn angkat berat jgn bergerak terlalu byk jgn berdiri terlalu lama..

Sy kuar 3kali spotting dlm smggu. Cek positive gbs. Refer doktor better cek. Sy kena mkn antibiotics baru kurang.

5y ago

Kesian kt baby la takut terkena jgkitn msa lahir. Doktor da pesan sy awl2 tanda bersalin terus p hospital sbb kena masuk antibiotics sebelum bersalin.

Refer doktor sis.. Sbb spoting masa pregnant ni bukan perkara yg normal..

4y ago

Dah brpa bulan kandungan sis bru spotting

Ada sakit perut ke sis? Selalunya spotting pregnant xlama. Better jumpa dr.

5y ago

dah semnggu ni.. petang ni sy nk g klinik swasta.. tadak sakit perut pun