Beli Barang Baby Awal

Hai . Saya sekarang penghujung 4 bulan nak masuk 5bulan . Boleh x saya beli keperluan baby sikit2 . Rasa takut sbb orangtua2 kata jangan beli awal nanti jdi apa2 , saya pulak pernah gugur sebelum ni .... Tapi , kalau nak beli serentak nanti , beratnya rasa , dan kadang2 baby ada yg keluar 7bulan kesian kalau takready apa pun barang . Boleh x ya ? Masih rasa was2 . Sekarang pun jalan lama sikit dah penat rasa takcukup nafas , nanti perut besar taktahu la

34 Balas

Tak pasti sbb sy beli masa 7/8 bulan sbb husband tak bg beli awal. Masatu ok je cuma jln slow & penat sikit. Sy bersalin 9 bln by induce. Selalu ckp dgn baby jgn keluar selagi tak suruh keluar masa cukup bulan dr suruh keluar. Bagus dgr ckp. Boleh je beli sikit-sikit mcm pakaian & pampers.