bleeding

Hai saya nak tanya..saya tgh pregnant ank ke 2 7weeks 4days..dah 3 hari bleeding darah mcm kita akhir2 nak abis period..dah pergi hospital diorang scan nampak kantung je sbb baru lagi tunggu lagi 2minggu scan semula..tapi skrg darah xhlg3 pun..saya xsakit langsung..cuma keluar darah je warna coklat..skrg pakai pad je ..tanda awal gugur je?doc check bawah aritu dia cakap xda apa3..ok je..

5 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Sy pnh ade pengalaman tu. Lastly sy ectopic. Kdg tanda bleeding sbb misscariage,[email protected] prgnant.cuma trun drh. Tp nk cnfirm sis bole cek beta hcg.doc akn amk drah beta hcg dan repeat lg 3ari lps tu. Klau bcaan naik double dri bcaan awl mksdnye sis mengandung dlm rahim. Biase doc akn amk 3 kali bcaan. Slalu scan 7w ultrasound ssh nk dpt tgk. Tp klu scan tvs cnfirm bole nmpk. Scan dri bwh. Jgn stress sis.jmp doc utk kepastian

Baca lagi

darah banyak ke sikit?mcm sy pnh jgk bleeding kuar sikit2 brownish..tp dlm 3-4 ari cmtu da stop...pergi hospital doc ckp darah lama..alhamdulillah baby ok..skrg 32 minggu da..

hai sis..sma mcm sya..sya pon dh 2 hri kuar koko2...dh p scan smua dr diagnos eraly pregnancy or threaten misscarriage. moga bby kita sht2 ja..amiin

2y ago

so mcm mna sekarang? sy perlukan sokongan.. sbb doktor suspek sy threaten misscariage juga. dah 2 hari spotting. kadang lendir cmpur darah. kadang keluar brownish² mcm tu.. skrg tgh on ubat kuat rahim utk second baby..

VIP Member

Ok je tu.. Rest n positif jee.. InsyaAllah xde apa2.. Sy tiga minggu darah non stop.. Dr mggu ke 5-7.. Alhamdulillah skg bby sihat n dah 21 mggu dh:)..

3y ago

Darah sis byk mcm period ke?scan doc cakap apa masa darah turun tu?sakit x

Insya allah xde ape2. Kwn sy kena bleeding teruk mcm period. Tp kandungan sihat. Dr nasihatkn dia rehat n xleh buat keje ape2.