Darah ade ketulan 1 hari lpstu darah coklat keluar

Salam/Selamat sejahtera, nak tanya normal ke saya ade bleeding lpstu saya pergi hospital masuk kecemasan kena scan masukkan mulut itik sbb tak nampak kantung masa scan perut. Masuk mulut itik bawah pun tk nampak tapi doc ckp normal tk nampak sbb baru 5 minggu. Doc ambik air kencing positive pregnant. Balik tu keluar mcm ketulan kecil sikikt. Darah pun masih keluar tpi warna coklat titik2 je setiap hari. Bila check upt masih positive pregnant. Nak pergi klinik doc ckp tunggu lagi 2 minggu. Siapa mcm saya ? 😞🙏🏼 Saya nervous dan takut.

5 Balas

hi sis.. saya baru discharge dari hospital on 16 Jun sama kes mcm awak sis waktu tu saya baru pregnant 3 weeks, Dr scan buat Tvs they say unknown location tapi alhamdulillah scan klinik swasta buat TVS baru nampak kantung.. Dr cakap spotting tu sbb janin baru nak menempel & saya punya fragile kandungan have to very hati2 nak buat bnda berat, dont stress, cukup rehat dan mkn mkanan nutrisi ♥️ esok kandungan saya baru 5 minggu doakan baby saya kuat dan sihat yaa

saya ada pengalaman mcm ni, scan tvs pun tak nampak apa² cari dekat fallopian kat tempat lain pun tak nampak. lps tu bleeding still ada. senggugut tak hilang. tp doctor tak bagi ubat kuat rahim sbb tak pasti lagi kedudukan kandungan sebenar. takut ectopic. so nasib tak menyebelahi, gugur minggu depannya. gugur sebelum ada janin. bedrest je sis. jalan pun slow². mmg kalau boleh jgn buat apa² kerja. sy dulu byk bergerak. takde org remind.

hi sis, kemungkinan darah tu sebab cervix irritated masa masukkan muncung itik tu. boleh jadi sebab masa pregnant kan cervix jadi lagi sensitive. selagi takde heavy bleeding + heavy cramping InsyaAllah semua okay shj 😊

skrg berapa di PAC. scan biasa x nmpk kanting scan TVS pun x nmpk lagi doktor kata maybe masih awal ataupun dlm proses keguguran. sbb ada bleeding. tp x de heavy cramp. suruh dtg semula lepas 2 hari.. harap2 kuat.

sama sy sis, sy nmpk kantung tp bleeding, n size mula2 scan 7w, lps bleeding g kcemasan jd 5w, dlm mse 2 mingu ni klo btul x jd die kluar sndiri, atau tgu scan 14/7 ni