puasa minum air gula

Hai nk tnya, nk minum air gula 8 pagi esok, kena start puasa jam brapa ya.

18 Balas

Pukul 10 sis. Tp sy haritu pukul 6 last ambil heavy meal. Pukul 10 minum air. Lepas pukul 10 pun minum air utk basahkan tekak je. Tu pun air kosong je. Esoknya mesti laju je telan air gula sbb perut kosong. Nurse akan suruh minum sikit air kosong lepas tu utk bilas rasa manis air gula.

10mlm...info tambahan..masa puasa awk bleh nk mnum air kosong..tapi bila dah start mnum air gula..awk dah xbleh mnum ai kosong..sbb ia akan menganggu bacaan nanti..kalau sy hritu..puasa xmnum..n gap 2jm slps mnum ai gula pon xmnum..Alhamdulillah result okay.

Pkul 10mlm..Nurse bgtau...msa puasa bleh nk mnum ai kosong..tp lps mnum ai gula...jgn mnum air kosong..sbb bleh ganggu bacaan result.Sy xmnum msa puasa n slpas.Alhamdulillah..result okay

Baru minum minggu lepas..petuanya,,jgn mnum ckit2.mnum 1 or 2 shoot trus.klu x..adudu..😂

Jam 10 dah boleh start puasa. Tapi masih boleh minum air kosong & buah2 :)

5y ago

Ntah laa awak. Sbb doc sndri yg pesan mcm tu ke sy. Buah2 x heavy sgt mcm nasi. Xtau pulak sy kalau2 doc tu salah bg nasihat :) . Tp so far so good.

Start puasa 10pm sis...rasai kemanisan hidup mu..hehehhe 😁😁

kena start puasa pukul 10 malam sis. 😊

Puasa start pkul 10 tp saya awal2 dah stop mkn sis

Jam 10 dah start puasa minom air kosongg jee

Kul 10. Tido awl. Dan pg klinik awl2 tau