Test air gula

Nk tnya ibu2 dlm ni,,sblm test gula,start puasa dari jam 10mlm kan,dlm tempoh puasa tu,blh x minum air suam sja.

22 Balas

sebelum puasa jam10 pm tu..better jgn minum dan makan benda manis..kalau boleh 2 hari sblm tarikh minum gula puasa mkn dan minum benda manis la..sebab bacaan akan naik..mcm sya jam8 pm sya masi minum milo..esoknya cek gula tinggi..😅😅

masa 3/5 kenaa puasa start jam 10 tapi lepas bukaa je terus tak makan or minum sampai esok 4/5 tak sentuh langsung apaa apaa turn minum air gulaaa Alhamdulillah dapat habiskan sebab terasa dahagaa sangat .

saye pun minum air kosong je dalam pukul 10 saya pgi klinik kul 11 doctor ambek darah then bagi air gula ...lepas tu kena puasa lg sampai pukul 1 ambek lg darah selepas minum air gula ...baru boleh makan

kalau saya mnm sdikit 2jam sblm g kk... sbb lps awak mnm air gula 2jam awk kna tnggu untk ambik drh smula... hrtu nurse pesan 2jam sblm g kk mnm sikit tkpa sbb dr 10mlm awk puasa xmnm apa dan xmkn plk

Pd sy baik puasa betol sbb klu minum air boleh kenyang air tau.. Bile kenyang nk minum air gula da muak n mual.. Klu puasa betol minum air gula dlm keadaan yg mcm haus wlaupon manis

kalau klinik sini start kul10 malam tu tak boleh makan dan minum. Nama pun puasa katanya. Saya ikut jelah. Lepas bik darah yang kedua tu baru boleh makan dan minum.

🌸ᴀɪʀ ᴍᴀsᴀᴋ ᴀᴛᴀᴜ ᴀɪs ᴋᴏsᴏɴɢ ʙʟʜ.. ʏɢ ᴘɴᴛɪɴɢ ʙᴜᴋᴀɴ ᴀɪʀ ᴍᴀɴɪs.

minum air suam/kosong boleh. yg x boleh nya makan & minum air manis slps pkl 10 mlm sehingga pagi hari nak minum air gula tu

Tempat sy memang doktr tak bagi mkn dan mnum mmg kne puasa betul. Nak lbh tahu boleh tnya doktr atau nurse tmpt awk

2 kali pregnant saya minum air gula, Nurse memang tak bagi makan & minum selepas pukul 10 malam.